Fostul deputat de Bacau Mihai Banu a fost arestat, astazi, pentru 30 de zile, in urma deciziei judecatorilor de la Curtea de Apel Bacau.

El fusese retinut, ieri, de procurorii DNA, fiind acuzat ca „in perioada 2010-2012 a pretins si primit de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca, în calitate de deputat, sa-si foloseasca influenta personala sau prin intermediul altui demnitar, pe lânga membri ai Guvernului României, în vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau”.

Nicu Baba, avocatul lui Mihai Banu a declarat pentru desteptarea.ro ca clientul sau a explicat raporturile in care se afla cu denuntatorul. “Nu e o declaratie de recunoastere a faptelor, pentru ca nu le-a comis; doar a relatat care a fost conjunctura in care l-a cunoscut pe denuntator”, a explicat avocatul.

PUBLICITATE

Acesta a formulat contestatie fata de masura arestului preventiv.

Contestatia se va judeca saptamana viitoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. E bine ca DNA Bacau si-a revenit din amortire . In Bacau e foarte, foarte mult de lucru din partea DNA sa starpeasca baronii lacomi in special cei de la comune.. Cred ca e unul din judetele unde baronii mai ales ciobanii de primari de la comune au cam facut ce au vrut muschii lor cu obladuirea si binecuvantarea aiatolahului Benea Dragos si a vizirului Nelu Floroiu. Nu ar fi rau ca sa se infiinteze o unitate de Parchet DNA undeva pe Valea Zeletinului. Aici salasluiesc PESTII MARI mai pe inteles baronii rapitori

LĂSAȚI UN MESAJ