Rezidentii cartierului CFR au o piata volanta la care pot veni sa târguiasca. Renovata cât de cât, piata poate oferi spatii de vânzare pentru circa 30-40 de producatori agricoli. De altfel, si inainte, aici, obisnuiau sa ajunga tarani din zona Rachitis, comuna Strugari. Insa, prea putini ca numar fata de nevoile localnicilor.

„Am reusit, cu bani putini, sa reamenajam acest spatiu. Am terminat curatenia in micropiata. Observ ca atât comerciantii, cât si localnicii zonei sunt multumiti si ei ca s-a schimbat in bine piata. Pot veni cam 40 de tarani sa vânda, iar daca va fi nevoie le mai punem mese, numai sa vina”, spune Vasilica Busuioc, directorul Directiei Pietelor Bacau. De altfel, ca niciodata parca, putinii tarani au reusit sa vânda imediat produsele.

„Venim aici de ani de zile, ne stie tot cartierul, dar numai joia putem ajunge. Aducem brânza, smântâna, lapte, oua, ce ne cere lumea, mai ales batrânii”, spune Ion Rontu, de 58 de ani, din Rachitis. Oamenii locului trec, mânati de curiozitate, si admira noua lor piata. „E frumoasa, imi place. La cum era de prapadita… Acum, sa vina cu marfa, ca in rest, arata bine. Si chiar mai des, daca se poate”, spune Petru Alexandru, pensionar din cartier.

PUBLICITATE

reprtaj piata CFR gata (26)

Unii se arata pesimisti, gândind ca locul nu se va mentine asa curat, in zona locuind si bacauani certati cu disciplina si…curatenia. Oamenii cred ca vor disparea, in scurt timp, cei patru puieti de thuia plantati, si vor reaparea gastile de tineri care lasa mizerie pe tarabele primenite. Georgeta Daragiu, pensionara din zona CFR, sta de 40 de ani in cartier.

„Nu stiu cât o sa tina. Desi suntem si noi oameni seriosi si, poate, mai civilizati decât altii, nu? Dar când ii vad pe cei mai tineri cum stau toata seara pâna noaptea târziu si beau bere si manânca seminte, parca…nu stiu”, spune pensionara. „Macar daca s-ar mentine asa. De exemplu, cel care face stingatoare vizavi de piata, inainte, umplea de vopsea rosie toata piata”, se plânge Vasile Hritcu, pensionar, de 78 de ani. Chiar si asa, localnicii din cartier sunt foarte multumiti ca au o piata noua si, curând, nu vor mai fi nevoiti sa treaca peste linii ca sa-si cumpere o legatura de verdeturi sau un kilogram de cartofi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. dl luchian ,cind faceti inaugurarea acestei mari realizari. sint sigur ca nu va lipsi de la eveniment ioachim bacauanul si inginerul diplomat ilie birzu. la asa eveniment….

  2. Ce mare branza ati facut voi mai mincinosilor ? Ati variut si ati consumat 2 galeti de mortar ! Cand m am nascut si am dechis ochii in cart .CFR alea erau facute de multi ani….deci acum 50 ani mi le aduc bine aminte tarabele de beton si mozaic

LĂSAȚI UN MESAJ