25 mai 2024
ActualitateMicii ecologisti de la Palatul Copiilor Bacau, in Cipru

Micii ecologisti de la Palatul Copiilor Bacau, in Cipru

Continuând traditia de invingatori la concursul international „Young Reporters for the Environment” (Tineri reporteri pentru mediu) – Campania „Litter Less” (Mai Curat), doi dintre elevii cercului de Protectia Mediului, coordonat de prof. Nela Dumea, de la Palatul Copiilor Bacau, au câstigat si in acest an locul I la etapa nationala, ceea ce le asigura participarea la misiunea internationala de mediu, care va fi in Nicosia-Cipru, in luna septembrie.

Concursul este organizat la nivel national de Centrul Carpato-Danubian de Geo-Ecologie, membru cu drepturi depline al programelor implementate de Fundatia Mondiala de Mediu, cu sediul in Danemarca. Din România sunt selectati pentru a participa la aceasta competitie doar 9 elevi in fiecare an.

Anul trecut Palatul Copiilor a trimis trei reprezentanti la Stockholm-Suedia (Garofita Hârbu, Maria-Magdalena Hanu si Teodora Saulea), iar in 2011 au mers doi elevi (Marius-Codrut Bejan si Garofita Hârbu) in Copenhaga-Danemarca. Si Stefan Magirescu a fost apreciat pentru fotografiile sale, câstigând toate premiile de la concursul national YRE, unde si-a adjudecat locurile I, II, III si mentiunea la sectiunea „Fotografie”. Au mai fost premiate si alte aplicatii efectuate de elevii Cercului de Ecologie de la Palatul Copiilor Bacau: Olivia Comorasu, Garofita Hârbu, Ioana-Larisa Tiron. (R.Neagu)„Cei doi câstigatori sunt Rares Mihail Bocanet si Maria Marchis. Concursul a constat in realizarea de articole, fotografii sau mici filme cu subiect de mediu. Ei au trebuit sa se transforme in mici jurnalisti, au facut investigatii si au propus solutii viabile de reducere sau eliminare a unei probleme de mediu.”
prof. Nela Dumea, coordonator cerc Protectia Mediului la Palatul Copiilor Bacau

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri