Elevii clasei a III-a E, de la Scoala Gimnaziala „Al.I.Cuza” Bacau, s-au transformat pentru câteva ore in „Micii bancheri”. Cu totii, insotiti de invatatoarea Cornelia Istoc, au mers in vizita la Banca Nationala a României – BNR, sucursala Bacau. Aici, li s-au prezentat filmulete despre istoria banilor si elemente de identificare a acestora, au fost introdusi virtual in sediul BNR Bucuresti si s-au jucat devenind guvernatori BNR pentru urmatorii 5 ani.

Ulterior, imbracati in adevarati lucratori in banca, cu tricouri personalizate, s-au deplasat in Parcul Catedralei unde au promovat mesaje financiare. Micii bancheri de la „Cuza” au inmânat flyere trecatorilor, in care erau scrise mesajele „Banul este un servitor bun, dar un stapân rau” (Alexandre Dumas) sau „Banii se pot cheltui, chiar pierde, insa averea mintii ramâne neatinsa” (Mihail Drumes).

Actiunea face parte din concursul de cultura generala si proiecte in domeniul educatiei financiare pentru invatamântul primar, din cadrul Proiectului de implementare la nivelul invatamântului primar a disciplinei optionale de Educatie financiara, derulat de BNR in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

PUBLICITATE

Scopul principal al acesteia este dezvoltarea si mentinerea interesului copiilor asupra problemelor legate de cunoasterea si aplicarea corecta a instrumentelor de plata, dezvoltarea cunostintelor financiare, intarirea ideii ca „banul inseamna munca”. Totodata, prin acest concurs se urmareste ca tinerii sa fie incurajati sa-si impartaseasca ideile referitoare la bani si banci, dar si initiativele din domeniul educatiei financiare, fiind si o oportunitate de a se apropia de mediul bancar.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ