“Ne-am luat tara inapoi”, titrau, victoriosi, unii pe retelele sociale dupa alegeri. Sloganul, similar cu acel “De Craciun ne-am luat ratia de libertate”, din decembrie 1989, ramâne doar un slogan, in lipsa unor masuri complementare schimbarii unui presedinte.

Constitutional, seful statului nu are atributii foarte largi decât daca forteaza limitele legale; stim cu totii ca asa ceva s-a intâmplat. Dar, pentru a ne “lua tara inapoi”, adica, pentru a reda România poporului, e nevoie de mai mult decât de niste simple vorbe.

Ar fi necesare schimbari politice, economice si sociale profunde. Din punct de vedere politic, ar trebui renegociat tratatul de aderare la UE pentru ca, atunci când am intrat in Uniunea Europeana, am fost de acord sa cedam o parte din suveranitatea nationala, iar unele decizii politice sa fie luate nu la Bucuresti, ci la Bruxelles. Politica externa, masurile fiscale, monetare, standardizarea, toate acestea si multe altele se decid nu de România, ci de UE. Pentru a ne lua inapoi dreptul de a decide in acest edomenii, ar trebui sa iesim din Uniunea Europeana.

PUBLICITATE

Economic vorbind, ar trebui ca statul sa redevina stapân pe resursele minerale, pe sistemul bancar, pe distributia de energie, sa investeasca in agricultura, sa refaca sistemul de aparare, inclusiv prin investitii masive in industria de armament, sa nationalizeze companiile strategice care au fost privatizate si care sunt detinute, astazi, de firme straine. Or, daca s-ar face aceste lucruri, ar insemna, ne explica unii, ca ne-am intoarce la comunism, si, dupa cum s-au exprimat liderii de opinie, la alegeri, tara a votat impotriva comunistilor.

Din punct de vedere social, ar trebui ajutate persoanele defavorizate, batrânii, familiile cu multi copii, persoanele cu venituri mici, pentru ca, nu-i asa?, sunt români si tara este si a lor, deci trebuie sa ne pese de ei. Or, votul a fost unul impotriva “asistatilor social”, care, in viziunea unor lideri politici, nu stiu sa voteze si profita de bunavointa celor care muncesc, fiind un fel de paraziti care trebuie sa dispara.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Remember Germania nazista! Cei bolnavi, neputinciosi, de alta orientare politica trebuiau sa piara!Pensionarii nu sunt asistati sociali; ei au muncit 40-50 de ani si isi merita pensiile, chiar daca sunt mizere si de supravietuire, sunt ale lor. Lipsa de cultura politica, manipularea, revolta prosteasca si-au spus cuvantul la aceste alegeri! Cat despre “luat tara inapoi’ sa ne amintim ca a fost sloganul jegurilor portocalii in vara lui 2012 cand uzurpatorul basescu ramanea ilegal presedinte. In spatele lui Iohannis se afla blaga,predoiu(ala care a facut niste coduri juridice pentru parnaiasi), anastase, vass, boc si toata camarila ce a jefuit la maxim populatia si bugetul statului in perioada 2009-2012. Aduceti-va aminte! Uitarea dauneaza grav buzunarului!

LĂSAȚI UN MESAJ