Casa de Cultura a Sindicatelor a gazduit  sâmbata 7 mai cea de-a XIV a editie a Concursului national “Meridianele Dansului”. Acest concurs a fost organizat  de catre Cercul de Dans Modern  din cadrul Palatului Copiilor Bacau, Filiala Clubul Copiilor Onesti, care este condus de prof. Mariana Osteanu. Juriul acestui concurs national, care a avut la start  peste 700 de copii din 23 de judete ale tarii sI din Republica Moldova, a  fost format din  prof. Camelia Popa, inspector scolar  pentru educatie  permanenta si mentorat  la ISJ Bacau, prof. Aurica Nistor (arbitru international, director adjunct  al  Colegiului Sportiv “Nadia Comaneci”), prof. Emil Ganea, inspector  teritorial  la ISJ Bacau, prof. Adriana Busuioc, director al Palatului Copiilor Bacau, prof. Radu Ghiciusca (de la aceeasI institutie), prof. Mirela Tufa, de la Scoala Gimnaziala “Emil Racovita” Onesti. De asemenea, din juriul acestui concurs au mai facut parte Dana Lungu (de la Radio Televiziunea Kit Onesti), Bianca Necula sI Alina Tufa, foste eleve ale Cercului de Dans Modern de la Clubul Copiilor Onesti.

Demn de remarcat este faptul ca intregul spectacol al concursului a tinut  nu mai putin de sapte ore, timp in care participantii s-au intrecut la mai multe categorii (7-10, 11- 14 si 15-19 ani), in prezentarea fanteziilor coregrafice, a dansurilor tematice, aerobice si sportive precum si a majoretelor si  dansurilor de caracter. Mult aplaudate de catre publicul prezent (ce a umplut sala Casei de Cultura a Sindicatelor din Onesti) au fost evolutiile  concurentilor de la probele “contorsionism”, “show revue” si dans popular stilizat. Despre  aceasta manifestare culturala profesoara Mariana Osteanu ne-a declarat: ”Asteptat cu emotie si bucurie atât de  organizatori, cât si de participanti, Concursul national «Meridianele Dansului»  s-a transformat intr-un bun prilej de  etalare a calitatilor, a potentialului creativ si artistic al participanttilor. Acestia au reusit ca sa se cunoasca mai bine, sa lege noi prietenii.

Dorim sa multumim profesorilor ce indruma aceste formatii de dans modern, care, in aceasta lume tot mai rigida si tehnologizata, isi dedica timpul si talentul pentru a aduce prin dans, prin frumoase momente  artistice, gratia, supletea si eleganta”. Foarte impresionata de frumusetea  acestui concurs, prof. Adriana Busuioc, director al Palatului Copiilor din Bacau a mentionat: ”Concursul  «Meridianele Dansului» ofera posibilitatea copiilor sa se afirme si sa isi arate talentul. Cei care au evoluat aici au facut  dovada acestor lucruri. Competitia a fost destul de strânsa si juriului i-a fost destul de greu sa delibereze, iar in final au câstigat cei mai buni”.  


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ