Intr-un proiect inedit, intitulat „Ziua Stafetei – acum, decid eu”, organizat de Fundatia Terre des hommes (proiect care are ca obiectiv principal facilitarea copiilor de a participa la deciziile importante din viata lor si a comunitatii in care traiesc), doua eleve de la Scoala Gimnaziala „Spiru Haret” Bacau, Lorena Baisan (clasa a VII-a A) si Mariana Alazaroaie (clasa a VIII-a B) au fost, pentru o zi, jurnalisti la „Desteptarea”.

Noi le-am fost mentori, ele au preluat stafeta si au experimentat viata de ziarist, au trait cu adevarat provocarile reale ale acestei profesii, au scris materiale, le-au corectat, au invatat care este cursul unei stiri, a unei note, ce inseamna un reportaj, cum se construieste un interviu, o analiza sau o ancheta, apoi au pregatit articolele pentru publicare. Impreuna am realizat machete, am corectat texte, am ales poze, am paginat si am dat avizul final al paginilor pentru tipografie.

Impreuna am format echipa „Desteptarea” si am daruit: noi – informatii, idei, sfaturi, despre aceasta meserie; ele – inocenta, gândire logica, dorinta de a cunoaste.

„Este o meserie atragatoare, pe care nu o intâlnesti des, in care ai contact cu oamenii, in care in fiecare zi inveti altceva. Asta am invatat alaturi de echipa de la «Desteptarea». Dupa aceasta intâlnire, imi doresc mult sa fiu ziarist.”
Lorena Baisan

„Mi-a placut mult in redactie. Este o atmosfera placuta, oamenii sunt frumosi, meseria e interesanta. Daca la inceput am crezut ca a fi ziarist inseamna multa munca de birou, am realizat foarte repede ca m-am inselat.”
Mariana Alazaroaie


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ