24 iulie 2024
ActualitateMedicul curant la Slănic Moldova al președintelui Mircea Snegur s-a mutat la...

Medicul curant la Slănic Moldova al președintelui Mircea Snegur s-a mutat la Ceruri

S-a ridicat la stele medicul primar în balneologie și recuperare medicală Gheorghe Palaloga, cel care la începutul anului 1996 a fost medicul curant al primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, aflat la tratament în stațiunea Slănic Moldova.

Președintele moldovean, creștin ortodox pe rit vechi, a venit în stațiune cu soția, Georgeta, și cu nepoțelul Mircea, exact în perioada Crăciunului lor. Au fost așteptați de reprezentanții prefecturii Bacău și cazați la cea mai luxoasă vilă de atunci din stațiunea, Palas, care era administrată de Banca Națională a României.Am stat în Slănic Moldova toată perioada în care s-a aflat acolo președintele moldovean. A primit puține vizite, între care și un grup de preoți care au venit cu episcopul Romanului și Bacăului. Dar, unii dintre detractorii președintelui și ai ideii de românism în Republica Moldova susțin că la Slănic Moldova Mircea Snegur ar fi fost „botezat în apele românismului”, cu doi „nănași, Adrian Păunescu și Grigore Vieru. Primul a fost la Slănic Moldova, al doilea, însă, nu.

L-am văzut pe Mircea Snegur plimbându-se, într-o singură zi, prin stațiune, dar l-am urmat în vizita pe care a făcut-o la Biserica lui Ștefan cel Mare din Borzești și la societatea Chimcomplex.

Firesc, președintele și familia sa erau păziți strașnic de agenții de securitate. I s-au asigurat, însă, servicii medicale permanente, cu un medic curant personal și un asistent medical.

Medicul era Gheorghe Palaloga, un profesionist cu o experiență îndelungată. Ne cunoșteam de puțin timp, dar l-am perceput de la început ca pe un om fin, blând și sfătos, atent la tot ce se întâmpla în jur. Era șeful Policlinicii Balneare din Slănic Moldova, dar originar din județul Teleorman, fiu de preot. Pentru o perioadă mai lungă a fost medic primar în balneologie și recuperare medicală și la Spitalul administrat de OMV Petrom la Videle.
Medicul Gheorghe Palaloga a cerut să-și doarmă somnul de veci lângă părinții săi, într-o localitate teleormăneană. Dumnezeu să-i odihnească sufletul său blând pe Câmpiile Elizee imaginate în mitologia greacă și romană, dar cu siguranță întinse și în Raiul creștin către care a plecat!

 spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri