Nicolae Luca, Mirela Cioran si Traian Danceanu / foto: Petru Done

Consiliul de Mediere a adoptat Statutul profesiei de mediator. Conform acestui document, profesia de mediator este libera si independenta si este exercitata in scopul acordarii de sprijin partilor aflate in orice faza a unui conflict. Mediatorul detine specializarea corespunzatoare pentru a obtine o solutie reciproc avantajoasa, convenabila, stabilita de comun acord de parti si mediator. In judetul Bacau a fost infiintat, recent, Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizati Judeteni (CPMAJ), care are 184 de membri si care functioneaza in structura Consiliului de Mediere din România.

„Medierea – spunea, la momentul infiintarii CPMAJ, vicepresedintele Traian Danceanu – este principala metoda de solutionare a litigiilor. Ea restabileste normalitatea dintre persoane, pentru ca solutiile adoptate vin din partea partilor implicate, nu sunt impuse brutal, eventual prin executor judecatoresc. Daca noi, mediatorii, reusim sa aducem partile la un acord, nu va mai exista litigiu, iar dintr-un conflict se va iesi cu un câstig, pentru ca solutia adoptata convine ambelor parti.” CPMAJ este condus de Nicolae Luca (presedinte), Mirela Cioran si Traian Danceanu (vicepresedinti), iar reprezentarea Corpului pe lânga Curtea de Apel Bacau este asigurata de Petronela Stogrin.

Reprezentanti alesi

PUBLICITATE

Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizati din România (CPMR) este o entitate organizata în 42 de filiale fara personalitate juridica¸ prin care asigura implementarea strategiei Consiliului de Mediere. Presedintii celor 42 de entitati judetene constituie Comisia Consultativa a Consiliului de Mediere. Pentru o mai buna comunicare cu sistemul judiciar exista câte un reprezentant ales de mediatori pe lânga fiecare Curte de Apel.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ