Sase colectionari maximafilisti si filatelisti bacauani vor fi prezenti, in perioada 3 – 5 septembrie, cu lucrari proprii, la Expozitia nationala cu participare internationala „Sibiu Max 2015”, organizata la Sibiu de Asociatia Filatelistilor din judetul Sibiu, împreuna cu Societatea Româna de Maximafilie „Dr. Valeriu Neaga” Bacau si Primaria municipiului Sibiu, sub egida Federatiei Filatelice Române. La Clasa Onoare, Vasile Doros, presedintele Asociatiei „Dr. Valeriu Neaga” Bacau, care va fi si membru in juriul expozitiei, va expune pe tema „George Enescu in suita marilor muzicieni europeni” (opt panouri premiate cu Vermeil Mare la EFIRO 2008, expozitia mondiala de la Bucuresti), iar la Clasa Hors Concurs bacauanul Liviu Claudiu Doros va expune „Impresionismul in Franta”. In concurs s-au inscris si bacauanii Mihai Semenov (cinci panouri „Pictori celebri in fata oglinzii” – autoportrete), Mihai Ceuca – membru in comitetul de organizare (cinci panouri „Coloane si colonade”), Gheorghe Ardeleanu (cinci panouri „O istorie a literaturii române”) si Gabriel Oanca (un panou „Constantin Brâncusi – imagini si simboluri ale sculpturii”).

Expozitia este rezervata exponatelor de maximafilie care au obtinut cel putin diploma în rang de medalie de argint la o expozitie interjudeteana sau nationala. Toate exponatele de la Bacau au panouri de 16 file. Jurizarea exponatelor va avea loc pe 3 septembrie, iar vernisajul expozitiei va fi pe 4 septembrie. Cu acest prilej, Societatea de Maximafilie „Dr. Valeriu Neaga” ii va conferi colectionarului Ioan Daniliuc, membru fondator al ei, pentru contributia la dezvoltarea maximafiliei românesti si la impunerea ei în filatelia nationala si internationala, titlul de Membru de Onoare.

„Ne bucura participarea, la actuala expozitie SIBIUMAX 2015, a numeroase si valoroase colectii din România, Cipru, Franta, Italia, Luxembourg, R. Moldova, Spania, Danemarca, Serbia si Canada. La toate expozitiile de maximafilie din România ne-au onorat, cu prezenta lor, reputati maximafilisti din Luxembourg, Cipru, Franta, Italia si R. Moldova. Doamna Anny Boyard si domnul Nicos Rangos se numara printre personalitatile cu responsabilitati si merite deosebite în maximafilia mondiala care onoreaza SRMDVN si în calitatea lor de Membri de Onoare”.
Vasile Doros, presedintele Societatii Române de Maximafilie „Dr. Valeriu Neaga” Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ