Dupa o hibernare prelungita, viata artistica bacauana a inceput sa infloreasca. Inceputul lui Prier a cunoscut o explozie de evenimente ce au avut ca protagonisti pe plasticienii nostri.

Sfârsitul de saptamâna a fost adjudecat de catre vernisajul expozitiei de pictura/desen “BACK to the ROOTS” apartinând lui Dragos Burlacu, eveniment derulat vineri, 7 aprilie, pe simeza de la Galeria “Noua”din sediul UAP Bacau.

Tânarul plastician bacauan este deja un nume in Panteonul artei contemporane românesti, fiind un artist vizual complex a carui valoare este recunoscuta in mediile culturale internationale. Despre acest proiect, in manifestul sau, autorul specifica faptul ca expozitia “este o privire înainte prin trecut, o reevaluare a mijloacelor de expresie proprii folosind ca punct de plecare însemnarile copilului, o întoarcere spre natura, spre simbolurile primordiale pe care le sesizam în primii ani ai existentei noastre.”

PUBLICITATE

De altfel, picturile lui Dragos Burlacu alcatuiesc, in maniera plastica, o masinarie care-l transporta pe privitor in spatiu si timp, inapoi la “radacini”, descompunând realitatea si recompunând-o dupa legile care guverneaza viata artistica a autorului.

Acest lucru a fost subliniat si de catre istoricul si criticul de arta Iulian Bucur in prezentarea sa din cadrul vernisajului. El observa ca, in tablourile lui Dragos Burlacu, naratiunea este redusa la elementele primare – apa, aer, pamânt si foc – pentru a ne dezvalui pe noi, ceilalti, lumini captive in spatiu si timp.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ