Oficiul Judetean Bacau al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale a fost astazi, 7 iulie, tinta mascatilor DNA.

Oamenii legii au interzis de la prima ora a zilei accesul intr-un spatiu de birouri al Oficiului, aflat la parterul cladirii in care isi desfasoara activitatea mai multe institutii agricole, dar au lasat libere toate celelalte birouri ale AFIR de acolo.

Este vorba de biroul directorului executiv Andrei Seto si ale altor doi subalterni, inclusiv al secretarei Oficiului.

Astazi, la ora 14,00, usa spre aceste birouri era inca incuiata si pazita strasnic de doi agenti cu cagulele pe fata, care interziceau si accesul in birouri si orice fel de activitate in preajma.

Salariatii Oficiului bacauan al AFIR erau vizibil marcati de aceasta operatiune, in conditiile in care Andrei Seto este plecat in concediu de odihna, iar ei nu mai pot avea acces in reteua de date a institutiei.

Florina Baltariu, care asigura conducerea Oficiului in lipsa directorului executiv, a primit doar interdictia de a intra in birourile vizate de mascati, care s-ar fi recomandat a fi din partea DNA.

Cert este ca si in curtea instututiilor agricole erau in asteptare alte persoane care pareau a avea legatura cu operatiunea. Un autoturism Duster, cu numar de Bucuresti, tocmai pleca de acolo, cu alte astfel de persoane.

Descinderea, despre care nimeni nu a postat vreun comunicat oficial, vine la relativ putin timp dupa ce, tot in judetul Bacau, administratorii firmei Sergio Com Moinesti au fost trimisi in judecata si condamnati, conform rechizitoriului si hotarârii instantei de judecata, pentru fraude intr-un proiect de finantare cu bani europeni aplicat prin actualul Oficiu Bacau al AFIR – fostul Oficiu Judetean al APDRP (Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ