Racoarea ultimei duminici din Martisor nu i-a speriat pe bacauanii care, raspunzând apelului lansat de Asociatia “Studenti pentru Viata”, au participat la un amplu protest national impotriva avortului. Tineri si batrâni s-au adunat in Parcul Catedralei de unde au pornit intr-un “mars pentru Viata” care a strabatut strazile din centrul Bacaului, având ca punct terminus Biserica “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Parcul Cancicov.

Protestul a fost unul in tacere, glasurile manifestantilor fiind inlocuite de pancartele care “strigau” mesaje precum “80% dintre avorturi nu s-ar face daca ar fi un barbat care sa sprijine femeia” sau “Orice copil merita o zi de nastere!”. In fata bisericii de lânga cladirea Maternitatii, preotii care s-au alaturat marsului au rostit rugaciuni pentru constientizarea acestui demers social.

Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Români – filiala Bacau, Asociatia “Mama Olga”, Asociatia Parinti pentru Ora de Religie si Asociatia Profesorilor de Religie.

Conform datelor statistice din ultimii 60 de ani, România este pe locul al II-lea, dupa Rusia, ca numar de avorturi raportate la numarul de locuitori (22.638.755 de avorturi raportate la o populatie estimata de 19.436,144 de locuitori). La nivel national, numai in anul 2014, judetul Bacau se afla pe locul al VIII-lea, cu 2395 de avorturi inregistrate, cel mai mare numar raportat in zona Moldovei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ