Elevii de la scoala Racovita la o lectie de educatie financiara la CEC Bank Onesti (Foto: Facebook)

* la faza nationala a olimpiadei, elevii bacauani au primit Marele Premiu, Premiul special de Inovatie, premiul I și o mentiune

Marele premiu al fazei nationale a celei de a treia editii a Olimpiadei Micilor Bancheri, Concurs National de Cultura Generala si Proiecte în domeniul Educatiei Financiare pentru Invatamântul Primar (clasele III-IV), a revenit elevului Andrei Raileanu, (clasa a IV) de la scoala Gimnaziala „Emil Racovita” Onesti, care a obtinut punctajul maxim (100 de puncte).

Premiul special pentru inovație a fost acordat proiectului „Băncile de lângă școala mea” realizat de elevii clasei a III-a de la Colegiul National Ferdinand I din Bacău, coordonator profesor înv. primar Antonina Gheorghiu, cităm: „pentru inovația dovedită în realizarea activităților practice și ilustrarea conceptului de educație financiară în cadrul concursului Olimpiada Micilor Bancheri, ediția a III-a 2016”.
Premiul a fost înmânat de către Cosmin Vladimirescu, General Manager al Master Card România întregii echipe de implementare a proiectului formate din elevii clasei a III-a a Colegiului National Ferdinand: Alexia Adam, Dan Alexandru și Matei Ciobotaru.

PUBLICITATE

Premiul I a ajuns tot în judetul Bacau, acordat elevei Teodora Bândac, (clasa a IV-a) de la scoala Gimnaziala „Miron Costin”, din Bacau, (99 de puncte).

Și Alexia Adam, elevă în clasa a III-a la Colegiul National Ferdinand I a primit o Mențiune la Olimpiada Micilor Bancheri, o realizare deosebită ținând cont de faptul că subiectele susținute au fost aceleași atât pentu clasele a III-a cât și pentru cei de la clasele a IV-a.
Conform BankingNews.ro Olimpiada Micilor Bancheri a avut loc la Bucuresti, la Centrala Bancii Nationale a României. La Gala laureatilor Editiei a III-a Bacăul a obținut practic primele trei premii și o mențiune (a IV-a).

In total s-au acordat 16 premii, respectiv 11 mentiuni, 3 premii I-III, premiul pentru inovare si Marele premiu. Cei mai buni 121 de elevi finalisti, din cei peste 4.500 înscrisi, au sustinut la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti ultima proba la faza nationala. Elevii au venit din toata tara, unii pentru prima data la Bucuresti, dar organizatorii au inclus Bacaul printre „cele mai îndepartate judete care au avut reprezentanti: Arad, Cluj, Iasi si Suceava.

În final toți participanții la faza națională a Olimpiadei Micilor Bancheri au primit recunoașterea muncii lor mai ales prin respectul care li s-a arătat, excursiile insotite de ghizi în jurul Bucureștiului, vizite la sediile centrale ale bancilor, seriozitatea cu care le-au fost tratate întrebările și premiile primite pentru efortul depus.
Programul bine coordonat, manualele și caietele gratuite, resursele curriculare, implicarea copiilor alături de părinți în activități integrate și practice de educație financiară face ca Olimpiada Micilor Bancheri să cunoască anual o creștere semnificativa a numărului de participanți și implicit o creștere calitativă a criteriilor de premiere.

La olimpiada, din judetul Bacau au participat trei elevi de la Colegiul „Ferdinand I”, trei de la scoala Gimnaziala „Mihai Dragan” Bacau, trei de la scoala Gimnaziala „Emil Racovita” Onesti, doi de la scoala Gimnaziala „Miron Costin” Bacau si trei de la scoala Gimnaziala „Stefan Luchian” Moinesti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ