Desenul care a obținut Marele Premiu (stânga) si desenul care a luat mențiune (dreapta)

Marele Premiu al etapei naționale a Concursului internațional „Afișe pentru Pace 2018-2019”, organizat anual de Lions Club International, a revenit desenului promovat de Lions Club Moldova Bacău.

Autoarea lucrării este eleva Maria Popovici, de la Colegiul Național „George Apostu”. O mențiune a câștigat și desenul promovat de Lions Club „Sf. Gheorghe” Bacău, realizat de eleva Daria Movileanu de la Școala Generală „Spiru Haret”.

Lucrarea distinsă cu Marele Premiu va participa la selecția internațională de la Oak Brook (SUA), în luna februarie 2019.

Jurizarea lucrărilor din România s-a făcut la Convenția de Toamnă a Cluburilor Lions, de la Oradea. În concurs au fost înscrise 32 de desene, între care și cele trimise de cluburile Lions din județul Bacău – „Sf.Gheorghe”, „Moldova”, „Sanity” și „Comănești”.

Cele mai frumoase desene participante la proiect vor fi licitate la Revelionului Lions 2019, care va avea loc la Poiana Brașov în perioada 18-20 ianuarie. Tema din acest an a Concursului Afișe pentru Pace a fost „Kindness Matters – Bunătatea contează”.

Alte articole