Consiliul local Bacau a devenit, de marti, o copie palida a Marii Adunari Nationale. Ca o ironie, fix, la aniversarea evenimentelor care au schimbat soarta tarii. Dupa ce consilierii PSD au parasit definitiv, in vara, sedintele legislativului local, restul consilierilor din Opozitie au decis, ieri, sa paraseasca lucrarile sedintei, in semn de protest fata de modul in care aceasta a fost pregatita. Au ramas, singuri, consilierii liberali, sa voteze „in unanimitate” si fara nici o discutie, proiectele de pe ordinea de zi. Fix ca pe vremea marii Adunari Nationale.

Ce reproseaza consilierii din Opozitie? Lipsa de transparenta si convocarea din pripa a sedintei in conditiile in care problemele propuse spre aprobare erau cât se poate de importante: o rectificare de buget si alocarea de bani de la bugetul local pentru finalizarea proiectelor cu finantare europeana care nu au fost terminate la timp.

Problema proiectelor europene nu este una care sa fie dezbatuta intr-o sedinta convocata cu doar 24 de ore inainte. E vorba atât de o raspundere politica dar si de una financiara. Ar fi multe de spus despre responsabilitatea politica a actualului consiliu local, care, beneficiind de o confortabila majoritate obtinuta ca urmare a aliantei cu PSD, si-a permis sa respinga cu dispret orice propunere venita din partea Opozitiei.

PUBLICITATE

Ramasi singuri, cei 12 consilieri liberali au votat disciplinati propunerile. In unanimitate si fara sa indrazneasca sa scoata un cuvânt. Unii, cu ochii in pamânt.

Democratia este golita de continut in consiliul local. Din pacate, unii nu-si dau seama iar altii cred ca aceasta stare de lucruri va dura la nesfârsit.

Am o veste proasta pentru acestia din urma: sa nu-si faca planuri pentru vara viitoare. Nu doar ca nu vor mai prinde mandate in viitorul consiliu, dar unii vor avea de dat cu „subsemnatul”.

Pâna atunci, e drept, pot sa faca misto de situatie. Desi, am observat ca nici mistourile nu mai sunt ca altadata. Vocile le tremura, picioarele li se mai inmoaie. Sunt semne care ne arata ca situatia este cât se poate de nasoala.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

 1. Domnule REDACTOR;,
  Daca a-ti fost la sedinta ?! explica-ti clar,despre ce este VORBA/,nu faceti ca d-na Silvia care vorbeste ;la General>>:
  Care a fost ordinea de zi ‘;ce proiecte s-au aprobat,daca se finalizeaza lucrarile de pe strada Milcov, nu cred ca se incalca DEMOCRATIA,-FIECARE VEDE din punctul lui de vedere si s-ar putea sava insela-ti,de ce si-au dat DEMISIA consilierii de la PSD,numai ca sa-si satisfaca Orgoliul
  d-l deputat{viitor candidat}Necula???!!!!.
  Opozitia,trebuia sa stea la Sedinta ca de aceea sant platiti,si sa-si spuna parerea si sa Voteze
  ca atare,caci va veni timpul sa dea Socoteala pentru Banii cheltuiti aiurea{gen;-protocol;teatru aiurea;fotbal pe genunchi,etc,,} Este Adevarat avem consilieri de DOI bani,,dar NOI i-am VOTAT;inclysiv dvs.;

LĂSAȚI UN MESAJ