Bacau, alternanta intre zonele verzi si zonele construite (Foto: Petru Done)

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Bacau organizeaza, pâna pe 11 noiembrie, inclusiv, un ciclu de manifestari dedicate Zilei Internationale a Zonelor Umede, celebrata in fiecare an pe 8 noiembrie. Este vorba de o serie de seminarii educative în unitati scolare din municipiul Bacau (Scoala Spiru Haret, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Dumitru Mangeron, Scoala nr. 10).

Au fost si vor continua a fi prezentate informatii despre evolutia în timp a urbanizarii, impactul aglomerarilor umane asupra mediului si va fi organizat un concurs interactiv despre planificarea si proiectarea unui oras „ECO”.

Evenimentul este cunoscut si sub numele de Ziua Mondiala de Planificare a Oraselor si se desfasoara, începând cu anul 1949, în 30 tari de pe patru continente. Initiatorul a fost profesorul Universitatii din Buenos Aires, Carlos Maria della Paolera, care a urmarit scopul de a informa persoanele intersate si publicul larg despre planificarea oraselor fara a afecta mediul înconjurator.

Urbanizarea nu este un fenomen nou si nici un produs al perioadei recente, ea a schimbat fata lumii si a adus modificari în viata si mentalitatea oamenilor. Cresterea populatiei globale duce la provocari colosale, precum lipsa locuintelor, infrastructura inadecvata, congestie si o calitate scazuta a vietii în mediul urban.

„În aceasta zi, cetatenii, inclusiv autoritatile, trebuie sa constientizeze impactul pozitiv al planificarii urbane în contextul dezvoltarii durabile. Trebuie, de asemenea, evidentiate persoanele care s-au implicat în planificarea urbana dar si proiectele si planurile care au dat un sens comunitatii si care ne fac mândri ca apartinem orasului în care traim. Pentru a evita ca omenirea sa intre într-o faza de declin, oamenii secolului XXI trebuie sa faca din dezvoltarea durabila o obligatie esentiala a fiecaruia. Dar sa fim optimisti si sa speram ca omul va gasi cheia pentru reconcilierea cu mediul, începând printr-o urbanizare facuta mai precaut, pe temeiuri mai apropiate tarâmului protectiei mediului”.
Corina Neli Pricope, directorul executiv al APM Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ