– zeci de localnici si-au lasat treburile in gospodarie si au venit in centrul comunei pentru a urmari defilarea pompierilor militari, un eveniment inedit pentru ei – cu totii sunt multumiti de prezenta echipajului SMURD in localitate

A fost agitatie mare joi, in comuna Podu Turcului. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a organizat o manifestare de sfintire a sediului in care functioneaza Garda de Interventie Podu Turcului si de operationalizare a echipajului Smurd din aceasta localitate. La eveniment au luat parte numeroase oficialitati locale si judetene, insa a fost prezent si inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), generalul de brigada dr. Ovidiu Vasilica. Modernizarea sediului pompierilor din comuna Podu Turcului a inceput in urma cu mai bine de doi ani si era nevoie de investitii aici pentru ca vorbim despre un fost grajd de animale, care facea parte din CAP-ul comunei, iar conditiile de lucru ale pompierilor nu erau deloc bune.

Astazi, sediul arata cu totul altfel. S-au amenajat camere de odihna pentru militarii care sunt in garda 24 de ore din 24, bai, un club, magazie pentru medicamente, camera de dezinfectie a paramedicilor dupa misiune, o bucatarie unde sa-si incalzeasca mâncarea si garaje pentru autospeciale. „In momentul in care am venit la Podu Turcului si am vazut conditiile in care colegii mei isi desfasurau activitatea din start am zis ca trebuie sa facem ceva. Am considerat necesar ca trebuie imbunatatite conditiile pâna la limita minima umana, iar acum sunt multumit de ce s-a facut”, a declarat col. Ioan Mihalache, inspector sef la ISU Bacau.

PUBLICITATE

„Este un pas pozitiv inainte. Oricum aceasta subunitate exista de 21 de ani, dar la momentul actulal vorbim de modernizare, de conditii mai bune si ma bucur pentru colegii mei ca au aceste conditii”, a spus si generalul de brigada dr. Ovidiu Vasilica, inspectorul general al IGSU. Modernizarile de la Podu Turcului au fost posibile doar pentru ca s-a primit sprijin din exterior, ce a constatat in materiale de constructii, si primaria a contribuit cum a putut, iar forta de munca a fost proprie. De la comandant pâna la subofiteri, cu totii au zugravit, vopsit si au facut garduri.

Echipajul SMURD vine in sprijinul locuitorilor din zona

Pentru ca s-au asigurat aceste conditii, de la 1 februarie a fost adus aici si un echipaj Smurd, extrem de util in conditiile in care spitalul din localitate nu mai preia urgente. Trei paramedici sunt la dispozitia oamenilor care au nevoie de ajutor medical si nu este vorba doar de localnici din Podu Turcului ci si din comunele apropiate. Cazurile medicale sunt transportate la Spitalul Judetean Bacau, dar pot fi duse si la spitalele din Adjud sau Bârlad.

„Este bun Smurd-ul, dar era foarte bine când aveam si Urgente. Acum se duce lumea pe la alte spitale. Sunt batrâni care au nevoie”, spunea Vasile Bejan, localnic. „Am crezut ca vine domnul Arafat, ca i-am fi spus redeschida Urgentele pentru ca este nevoie. Acum ne ducem cu salvarea la zeci de kilometri, dar este bine ca avem si Smurd acum”, spunea o localnica.

Evenimentul s-a incheiat cu defilarea prin centrul comunei a peste 100 de pompieri si a tehnicii de interventie, moment la care au asistat zeci de oameni din Podu Turcului si comunele apropiate si s-au facut sute de fotografii. „N-am mai vazut asa ceva aici la noi. Este foarte frumos si ma bucur ca am lasat treaba si am venit”, ne-a marturisit o bunica. De la inceputul anului si pâna in prezent, militarii de la Garda Podu Turcului au intervenit la 9 incendii si 33 de solicitari Smurd.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Frumos!
    Dar n-ar fi mai potrivit sa se gaseasca o alta culoare la panglica de inaugurare pt a nu mai fi ciopartit nici macar simbolic tricolorul nostru ?!

LĂSAȚI UN MESAJ