Constantin Poiană, managerul Spitalului Orășenesc Buhuși, a participat zilele trecute, între 10 și 12 mai, la Conferința Națională de Management Medical Modern, ediția a 25-a, cu tema „Siguranța Pacientului”, unde a susținut o prezentare despre rolul spitalelor municipale/orășenești mono-specialitate în dezvoltarea calității actului medical.

„M-am reîntâlnit cu personalități ale sistemului sanitar din România, cărora le-am reînnoit invitația de a participa la Conferința organizată de spitalul din Buhuși, pe care o vom organiza în parteneriat cu Asociația Evaluatorilor de Servicii Medicale, în perioada 31 mai – 01 iunie 2019.

A fost, de asemenea, o ocazie deosebită să discutăm despre servicii medicale, siguranța pacienților, riscuri, indicatori de performanță, resursa umană etc. A fost pentru mine, totodată, o șansă de a prezenta instituția unde îmi desfășor activitatea în fața a peste 300 de participanți , ministri, secretari de stat, manageri, medici, evaluatori, reprezentanți de companii medicale etc”, a declarat managerul Constantin Poiană.

Evenimentele de acest gen, organizate de „Oameni și Companii”, reprezintă o oportunitate pentru specialiștii și factorii de decizie din sistemul sanitar românesc de a discuta despre realizările, problemele și, mai ales, despre ce se poate face pentru ca pacientul să devină cu adevărat prioritatea spitalelor și centrelor de sănătate.