Lenus Sony Stepanschi (foto) este o bacauanca pe care greutatile vietii incep sa o doboare. Si nu pe ea cât pe fiul ei cel mai mic. Sony are trei baieti. Cei mai mari au 22 respectiv 21 de ani din prima casatorie, dupa care a ramas vaduva, iar cel mic, Victor, are 14 ani.

Pe Victor, Sony l-a nascut dupa ce si-a refacut viata, dar din pacate nu a mers. Asa ca a divortat si a ramas cu trei copii.

Greutatile cele mari au inceput in urma cu sapte ani când in urma unui control medical la cardiologie, lui Victor i s-a descoperit o malformatie si a fost trimis de urgenta la Târgu-Mures.

PUBLICITATE

In urma investigatiilor specialistilor de la Târgu-Mures, Victor a fost diagnosticat cu stenoza aortica subvalvulara, o malformatie ce-l va afecta toata viata. Desi operabila aceasta malformatie, o doctorita de la spitalul din Târgu-Mures a spus ca nu-l poate opera pe Victor pentru ca e prea mic si ca nu vrea sa faca experimente pe copii.

Anii au trecut si neplacerile au lovit din nou anul acesta.

„Victor a crescut, are acum 14 ani si cum adolescentii nu sunt prea linistiti, pe 26 mai a jucat fotbal. Cred ca a jucat ceva mai mult si i s-a facut rau. Am chemat salvarea si a venit un echipaj SMURD, i s-au facut tot felul de ecografii si intervenetii la fata locului dupa care l-au dus la spital. Medicii de la Bacau s-au declarat depasiti de situatie si au recomandat un spital din Iasi unde a fost transportat cu o masina de salvare.

Ajunsi la spitalul din Iasi, s-au depistat probleme foarte grave si ni s-a spus ca e nevoie urgenta de interventie chirurgicala”, ne-a povestit Sony Stepanschi.

Ar fi trebuit sa-l lase pe Victor singur timp de doua saptamâni in spital la Iasi dar i-a fost frica sa-l lase singur. I-ar ca sa stea cu el in spital nu putea pentru ca nu-si permitea din punct de vedere financiar. Sony a ramas fara slujba din 2013 si nu beneficiaza de asigurari de sanatate.

„Atunci, când l-am externat la cerere pe Victor, am intrat intr-o baza de date, pe o lista de asteptare pentru intervenetia chirurgicala, in cadrul unui program european in curs de desfasurare. Ne-au spus ca ne vor informa telefonic.

Pe 6 octombrie am fost anuntata telephonic ca pe data de 15 octombrie, la ora 10.00, trebuie sa ma prezint cu baiatul pentru interventie”, a mai spus Sony Stepanschi. Si cum problemele financiare practice o tintuesc pe loc nu stie ce sa mai faca.

Desi fara serviciu, pentru a putea trai, Sony ingrijeste o persoana in vârsta, astfel obtinând bani de supravietuire. I-am sugerat lui Sony sa deschida un cont la o banca, ca poate se gaseste cineva cu inima mare sa o ajute.

Din pacate nu poate face acest lucru pentru ca are niste datorii pe care nu a putut sa si le plateasca la timp, si astfel, ce ar intra in contul pentru cazul lui Victor ar fi retinut pentru plata datoriilor.

„Si nu e corect sa iei banii pentru copil”, a comentat aceasta situatie mama lui Victor. Mai mult decât atât, timpul e foarte scurt. Joi, 15 octombrie, la ora 10.00, Sony trebuie sa se prezinte la Iasi cu Victor pentru operatie. Cu ce va merge? Cum se va descurca? Dumnezeu stie. Sanatate sa fie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Mai am aproximativ 24h,nu stiu cu ce plec,nu am transport,nu am bani,nu am nimic asigurat,daca aveti suflet si copii,va rog mult ajutatima pentru ca nu cerr absolut nimic pentru mine,ci doar pentru sanatatea copilului meu.Multumesc mult Doamne Ajuta.Sony Lenus-pentru Preda Victor Stefan-online “Mama unui adolescent solicita ajutor”(numar de telefon 0745323213.Va rog rog contactatima

LĂSAȚI UN MESAJ