In prima jumatate a acestui an, pe drumurile din judetul Bacau, si-au pierdut viata 11 persoane, scaderea fiind la jumatate fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Pentru al doilea an consecutiv, numarul accidentelor rutiere cu urmari grave este in scadere, in judetul Bacau. Anul trecut s-au inregistrat scaderi importante, la fel si in prima parte a acestui an. Datele puse la dispozitie de oficialii de la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau arata faptul ca in primele sase luni ale anului 2013 au fost inregistrate 97 de accidente grave.

Sunt cu 10 mai putine fata de perioada similara a anului trecut, iar in urma acestora 11 persoane si-au pierdut viata, cu 11 mai putin, iar 98 au fost ranite grav, cu doar trei in plus. In aceeasi perioada au fost 184 de accidente usoare, cu 25 mai putine, soldate cu 260 de persoane ranite usor. Cele mai multe evenimente au avut loc in mediul rural.

PUBLICITATE

Urmeaza apoi drumurile nationale, cele judetene si cele comunale. O analiza efectuata pe localitati, situeaza municipiul Bacau pe primul loc, urmat de Sascut si Margineni. Cel mai periculos drum din judet ramâne, si in acest an, DN-2.

La inceputul lunii iunie, in comuna Beresti-Bistrita, pe acest drum, doua persoane au murit intr-un accident de circulatie. Un sofer neatent a patruns pe contrasens si a lovit in plin un autoturism care circula regulamentar. In cele doua masini implicate in eveniment mai erau trei persoane care au ajuns in stare grava la spital.

Radarele au fost in trafic

Pentru prevenirea tragediilor de pe sosele, politistii de la Rutiera au iesit cu radarele „la atac”, obligându-i pe vitezomani sa respecte regulile din trafic. Atenti au fost si cu pietonii care obisnuiesc sa traverse strada prin locuri nemarcate si nu putini au fost cei care au pierit loviti de masina. „Pe drumurile din judetul Bacau se actioneaza permanent cu toate aparatele de masurare a vitezei din dotarea Inspectoratului de Politie Judetean Bacau si se organizeaza actiuni cu efective marite pentru prevenirea accidentelor rutiere”, a declarat inspr. pr. Narcisa Butnaru, ofiter de presa la IPJ Bacau.

Si anul trecut au fost scaderi

In 2012, 58 de oameni au murit in urma celor 275 de accidente grave, câte s-au produs in judetul Bacau. Numarul decedatilor a fost in scadere, fata de anul 2011, când au fost 76 de morti. Alte 252 de persoane au ajuns la spital in stare grava. Potrivit politistilor de la Serviciul Rutier Bacau, cele mai multe accidente s-au petrecut din vina pietonilor, cauza urmata de viteza excesiva la volan sau neacordare de prioritate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. in foto mai sus au decedat nevinovati 2 oameni de valoare :1 ing textilist si un
    specialist in reparatii utilaje.. un nenorocit a distrus 3 familii.

LĂSAȚI UN MESAJ