Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a mai multor lucrători silvici din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, de la Ocolul Silvic Comăneşti în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În perioada 2015 – 2020, şapte inculpaţi ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale mai multe sume de bani (în total 4.526.850 lei) în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru a confirma efectuarea unor lucrări silvice (împăduriri, întreţinerea culturilor, degajări, curăţiri) şi pentru a deconta facturile fiscale emise de către firma respectivă.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin celor şapte inculpaţi, angajaţi ai Romsilva.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.PUBLICITATE