Decizia Inspectoratului Scolar s-a luat vineri, in cadrul unui Consiliu de Administratie si ar fi ramas o chestiune de bucatarie interna, pâna când, pe Facebook, directorul de la Colegiul Ferdinand I, prof. Mirela Berza, a scris ca “nu pot accepta ca liceul meu, Colegiul National Ferdinand I sa fie folosit ca moneda de schimb, pentru ca tin la aceasta scoala in care am investit peste 26 de ani de munca, pentru ca nu imi este indiferenta soarta lui, pentru ca nu am inteles niciodata prezenta jocurilor de “interese si putere” in scoli.”

Anuntul sau a determinat crearea unei petitii online prin care se cere mentinerea ei la conducerea colegiului.

“Doamnei director nu i-a fost prelungita detasarea, care expira la 31 august, in functia de director si va explic decizia. In calitate de director, aceasta si-a angajat ilegal rudele la colegiu” – a replicat inspectorul scolar general, prof.Theodora Sotcan (foto).

„Aceasta situatie a facut subiectul unei comisii in cadrul inspectoratului si reprezinta si un dosar la Inspectoratul de Politie Judetean. Dumneaei a recunoscut partea sa de vina, concursurile vor fi reluate, acelor persoane li s-a desfacut contractul de munca.

Doamna a luat act de aceste decizii dar a tergiversat implementarea lor. Din acest motiv, am somat-o sa intre in legalitate. Nu s-a conformat si am anuntat-o ca nu-i voi prelungi detasarea.

A invocat ca a avut rezultate foarte bune ca manager la Ferdinand, lucru pe care nu l-am contestat. Din acest motiv, i-am propus sa preia postul de director adjunct la Colegiul Vranceanu. A acceptat, am facut propunerea la minister si acum vad ca s-a razgândit”, a declarat prof.Sotcan.

De cealalta parte, Mirela Berza a declarat pentru Desteptarea.ro ca lucrurile au stat altfel.

„In data de 08.08.2016, ora 10.34 m-a sunat dna Sotcan. Am trimis mesaj ca sunt la Belgrad, cu nepotul, la spital. La 11.29 imi trimite mesaj ca trebuie sa vorbim. Pe 09.08.2016 am sunat eu la 12,52. Nu mi-a raspuns. A sunat dna Sotcan la 13.01. Am vorbit 4,34 minute. Eram dupa vreo 4 ore de stat pe la clinica. Mi-a spus de oferta cu Vranceanu. AM RUGAT-O sa ma lase sa ma mai gandesc. Mi-a raspuns ca nu-i cazul, ca a trimis deja propunerile la Bucuresti, aducandu-mi cu amabilitate, o multime de argumente.

Nu mi-a spus insa pe cine pune la noi. Propunerea m-a luat prin surprindere. Pe moment nu am stiut cum sa reactionez. Am incheiat discutia cu „BINE”.

Cum era si firesc, m-am consultat cu familia si, la ora 16.04 ( 15.04 la Belgrad) i-am trimis dnei general, pe telefon, mesaj ca refuz oferta. Mesajul poate fi verificat ca si restul istoricului convorbirilor.

Apoi, m-am relaxat, gandindu-ma ce minuat este sa ai doar 16 ore pe saptamana ca simplu profesor cu peste 25 de ani vechime in invatamant, sa poti face o multime de activitati…

Pe 12.08.2016, la ora 14.01 primesc mesaj ca s-a facut CA la ISJ si mi-au cerut detasarea pe functia de director adj la Vranceanu.

Doamna inspector scolar general nu putea trece peste hotararea mea! Totusi nu sunt un obiect!

Cat despre posturi trebuie sa se stie ca nu am tergiversat nimic. Concursurile sunt incheiate si validate. Sunt tot rudele mele angajate. Nu-i nici un secret. Cu anunt in Monitorul Ofical si in ziarul Adevarul, nu s-a prezentat la concurs nimeni inafara lor. Nu le poate ingradi nimeni dreptul la munca! Nu exista nici o incompatibilitate. Nimeni nu a dorit un post de laborant si unul de supraveghetor de noapte la camin, pentru un salariu „atractiv”, ca in invatamant. Posturi ” cheie”, s-ar putea crede, la cat scandal au declansat printr un viciu de procedura pe care mi l-am asumat.

Imi pare rau ca numele liceului a fost implicat in aceste discutii din cauza ca am avut incredere prea mare in unii oameni si nu am fost eu suficient de atenta la anumite detalii din lege”.
Mirela Berza

Decizia de a o schimba pe directoarea Colegiului Ferdinand I nu este singura.

De la 1 septembrie director al Colegiului de Arta va deveni prof.Adriana Busuioc, la Colegiul Economic prof. Ovidiu Cojocaru, la Colegiul A.Saligny prof.Nona Irimia.

La Colegiul Alecsandri directorul adjunct a fost inlocuit, prof.Teona Codreanu urmând a fi adjunct din 1 septembrie.

La Colegiul Mangeron fostul director adjunct va fi director plin, respectiv prof. Iulia Corlade.

Mandatele sunt de 1 an de zile. In primavara ar putea avea loc concursuri pentru ocuparea functiilor de director.PUBLICITATE