4 octombrie 2022
10 C
Bacău

Mai multe locuri de muncă libere în țări din Europa

.

HomeActualitateMai multe locuri de muncă libere în țări din Europa

Față de acum trei săptămâni, numărul locurilor de muncă din Spațiul Economic European (SEE), oferite prin intermediul rețelei EURES România, a crescut cu aproape 300. Astfel, dacă în prima săptămână a lunii în curs, firme din țări aflate în SEE aveau nevoie de 444 lucrători, acum necesarul a urcat la 718. În continuare, cele mai mari posibilități de angajare sunt în Germania, unde sunt disponibile 283 posturi de: ospătar, operator utilaje de construcții pentru infrastructura de transport din Germania, muncitor necalificat în construcții pentru infrastructura de transport din Germania, educatoare/educator, tăietor de carne și lucrător în producție.

Urmează Belgia unde se găsesc 155 locuri de muncă pentru muncitori necalificați în agricultură, după care vine Finlanda, cu 107 pentru muncitor necalificat-culegător de căpșuni, lucrător în agricultură, lucrător în metal, muncitor în producție pentru elemente din beton și mecanic caroserie auto. La rândul lor angajatori din Norvegia au nevoie de 84 lucrători în meseriile de bucătar/chef, chelner, chef, operator CNC pentru mașini mari Mazak Integrex, muncitor piscicol, mecanic biciclete și mecanic auto, iar agenți economici din Polonia caută 39 de persoane pentru a le încadra pe locuri de muncă pentru montator de instalații electrice, electronist, operator mașină, muncitor depozit-operator stivuitor, asistent producție, operator mașină CNC, lăcuitor/vopsitor, strungar/frezor, sudor MIG/MAG sau gaz, lăcătuș, operator CNC și măcelar abator vită.În Franța sunt disponibile 27 posturi pentru culegător sparanghel, tehnician controlul calității și tehnician de producție, iar în Olanda, 15 de constructor corturi, îngrijitor animale, culegător sparanghel și muncitor. Cele mai puține posturi libere sunt în Slovenia-3 (muncitor întreținere, curățenie cabine WC), Malta-2 (dezvoltator interfețe IT și proiectant inginer construcții), Danemarca-2 (fierar betonist) și Elveția-1 (chirurg plastician). Cei interesați de ofertă se vor adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bacău, respectiv compartimentului EURES. Se vor înregistra în baza de date a acestei instituţii, cu următoarele documente: cerere tip (anexa 3 bis), copie după cartea de identitate, cu valabilitate de minimum şase luni, şi CV-ul într-o limbă de circulaţie europeană.

Informaţii suplimentare se pot obţine și de pe portalul naţional www.anofm.ro/EURES. Pe acest portal pot fi accesate date referitoare la angajatori, domeniul de activitate, condiţiile de muncă şi de ocupare a postului, precum şi despre salarizare. Informaţii similare sunt oferite şi de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Bacău, str.I.S.Sturza, nr.63, telefon 0234541676.

 

 

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri