Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) Bacau a prezentat in ultima sedinta de consiliu judetean o informare cu privire la eficienta serviciului politienesc in primul trimestru al acestui an. Potrivit documentului, la posturile de politie din mediul rural s-au inregistrat mai multe sesizari.

„In urma analizei s-a constatat ca, in mediul rural, volumul de munca a crescut cu 12,3% (A235 sesizari), de la 1.912 in trimestrul I al anului 2014, la 2.147 in trimestrul I al anului 2015. Aceasta reprezinta, in medie, cu 7,8 infractiuni/luna/sectie rurala, respectiv 2,7 infractiuni/luna/post de politie comunala”, se arata in informarea ATOP.

Cresterea infractionalitatii la sate se datoreaza, spun cei de la ATOP, numarului mare de sesizari primite de la E.On Energie cu privire la deteriorarea, modificarea sau blocarea echipamentelor de masurare a energiei electrice livrata catre consumatori. Mai multe reclamatii s-au primit la posturile arondate Politiei Municipiului Bacau, un plus de 33,5%, la Sectia nr. 5 Politie Rurala Racaciuni (A47,1%) si la Sectia nr. 10.

PUBLICITATE

Politie Rurala Stefan cel Mare (A 58,5%). Criminalitatea contra persoanei, sesizata politistilor din rural, a crescut cu trei procente, fiind inregistrate 545 de plângeri, cele mai multe fiind loviri, in numar de 310, si 106 amenintari. In ceea ce priveste criminalitatea contra patrimoniului, aceasta a scazut cu aproape sase procente, politistii având in cercetare 881 de fapte. Potrivit raportului ATOP, cele mai mari scaderi s-au inregistrat la furturile din auto, de animale, de pasari sau de materiale feroase.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ