Macao adoptă un proiect de lege pentru reforma cazinourilor

Legislatorii din Macao au aprobat marți un proiect de lege de referință pentru cazinouri, cele mai mari reforme care au avut loc de mai mult de două decenii, înaintea procesului de licitare a licențelor de cazinou mult așteptate pentru cel mai mare centru de jocuri de noroc din lume.

Schimbările – care marchează primele reforme majore de când cazinourile au fost liberalizate pentru prima dată în 2002 – înseamnă o supraveghere și un control mult mai mare efectuate de către guvern asupra operațiunilor cazinourilor din Macao.Votul a avut loc în timp ce regiunea administrativă specială chineză efectuează teste în masă pentru COVID-19 pe cei peste 600.000 de locuitori, după ce zeci de cazuri transmise local au fost găsite în ultimele zile.


Cum a dus Covid la reforme

Un hotel și cazinou din peninsula principală din Macao a fost închis marți de autorități din cauza unei infecții cu coronavirus, aproximativ 700 de persoane fiind forțate să intre în carantină. Acesta a fost doar unul dintre cazurile similare din ultima vreme.

Legislația din Macao a lansat săptămâna trecută o versiune finală a unui proiect de lege foarte anticipat pentru jocurile de noroc, crescând taxa pe cazinou la 40% de la 39% în prezent și oferind oficialilor o supraveghere mult mai amănunțită asupra operațiunilor cazinoului.

Documentul de 55 de pagini, publicat în portugheză și chineză pe site-ul oficial, vine în momentul în care guvernul urmează să semneze oficial o prelungire a licenței de șase luni pentru operatorii de cazinouri săptămâna aceasta.


Noi licențe, noi reglementări

Mișcările sunt așteptate înainte de expirarea licenței cazinoului, care va avea loc în această lună. Prelungirea, până la 31 decembrie, oferă mai mult timp pentru un proces de licitare foarte anticipat. Macao este singurul loc din China unde jocurile de noroc în cazinouri sunt legale.

Versiunea finală este similară cu un proiect inițial difuzat pentru prima dată în ianuarie, dar clarifică faptul că taxa de cazinou pe veniturile brute va crește la 40%, deși directorul executiv are libertatea de a o reduce până la 5% dacă operatorii reușesc să atragă jucători din afara Chinei continentale.

Operatorii de cazinouri trebuie să aibă 5 miliarde de patacas (618,43 milioane de dolari) în numerar în orice moment în timpul perioadei de licență de 10 ani.

Majoritatea operatorilor de cazinou din Macao – Wynn Macau (1128.HK), Sands China (1928.HK), MGM China (2282.HK), Galaxy Entertainment (0027.HK) și Melco Resorts – au suficientă lichiditate, doar SJM Holdings având nevoie de ceva mai mult cash la îndemână, au spus analiștii.

Joacă la cel mai bun cazinou online din România: https://www.princesscasino.ro/

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE