Catalin Matache, antrenorul lotului national de cadeti de lupte greco-romane (Foto: Florin Stefanescu)

De astazi si pâna pe 30 august, la Sarajevo (Bosnia Hertegovina) se desfasoara Campionatele Mondiale de Lupte Greco-Romane. In prima faza vor intra pe suprafetele de lupta sportivii cadeti, România deplasând o echipa formata din sapte luptatori, intre care Nicu Ojog si Alin Dosoftei, ambii legitimati la CSS Bacau. Lotul României de cadeti este pregatit de unul dintre cei mai valorosi antrenori de la Sport Club Municipal Bacau, Catalin Matache.

„Noi speram sa venim de la aceste mondiale cu cel putin o medalie si cu clasari in primii cinci, deci doua finale. Ultimele rezultate, de anul trecut si cele de la europene de anul acesta ne dau incredere (anul acesta la europene cadetii au adus din patru finale doua medalii si doua locuri V, iar anul trecut au obtinut trei medalii), pentru ca se vede cresterea valorica a sportivilor nostri. Noi avem spirit de invingatori si mergem la Sarajevo sa facem o figura frumoasa”, a declarat antrenorul lotului national de cadeti, Catalin Matache.

Tot astazi, iau startul la Singapore Campionatele Mondiale de Juniori-Natatie, unde Bacaul este reprezentat de Daniel Martin, sportiv legitimat la SCM Bacau si pregatit de antrenorul Iulian Matei. Daniel Martin, obisnuit cu doborârea recordurilor nationale la juniori 3 si juniori 2, va concura la Singapore in probele de Spate (50 m, 100 m si 200 m) si Liber (50 m si 100 m). Inotatorul bacauan este medaliat cu bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi (Georgia).

PUBLICITATE

O alta competitie majora este pregatita sa ia startul la finele acestei saptamâni (pe 30 august) la Praga, unde se vor desfasura mondialele de juniri la Powerlifting. Lotul feminin al României este pregatit de antrenorul bacauan Daniel Zodian si este format din sase sportive intre care si bacauancele Ioana Serban (47 Kg) si Maria Bândac (52 kg).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Bravo sportivilor! Bravo antrenorilor. Bacăul are antrenorii de excepție la lupte greco-romane. Dl. Mocanu, dl. Butucaru, și văd ca un alt fost luptător a devenit membru coordonator al lotului, este vorba de Luca Celini.

LĂSAȚI UN MESAJ