Conducerea CSS Bacau, alaturi de sportivii clubului / foto: Liviu Maftei

Conducerea Clubului Sportiv Scolar Bacau (C.S.S.), impreuna cu corpul de tehnicieni ai sectiei de lupte greco-romane si o parte din sportivii acestei sectii care au adus multe satisfactii clubului in ultima perioada au convocat la sfârsitul saptamânii trecute o conferinta de presa in care s-a prezentat bilantul si aspiratiile tinerilor luptatori la urmatoarele competetii nationale, europene si mondiale.
Marius Capusa, directorul C.S.S. Bacau a facut o scurta radiografie a clubului si a rezultatelor din ultima perioada:

„ Vreau sa anunt oficial ca acest club are sapte sectii cu nenumarate rezultate. Noi, conducatorii, trebuie sa vorbim mai putin si trebuie sa oferim conditii necesare sportivilor nostri. Vreau sa anunt faptul ca echipa de volei cadete antrenata de Traian Snel a reusit sa termine pe locul VIII la Turneul Final, iar echipa de minivolei antrenata de Dumitru Matanie a iesit campioana la Turneul Final desfasurat la Bacau.” Directorul C.S.S. a continuat cu prezentarea rezultatelor Georgianei Anitei, care are dubla legitimare, rezultatele echipelor de handbal si a incheiat cu prezentarea sportivilor de la lupte, adaugând ca : „Prin tot ce am spus acum, am vrut sa arat faptul ca acest club are activitate.”

Activitate, dar si rezultate. Iar acest lucru a fost intarit de profesorul Ion Butucaru care a precizat ca : „Avem opt sportivi medaliati la Campionatele Europene si Mondiale si inca trei clasati in primii sase. Nu exista alta sectie din România care sa aiba in ultimii ani un asa palmares. Impart cu domnul profesor Mocanu toate aceste rezultate, am lucrat foarte bine cu domnia sa si imi pare rau ca iese la pensie.” In continuare, profesorul Butucaru a facut referire la sportivii sai apreciindu-le munca depusa si rezultatele obtinute si a adresat multumiri multiplului campion Sebi Diaconu pentru ajutorul oferit in pregatirea lui Nicu Ojog, medaliat cu bronz la recentul Campionat European de Cadeti. Dezvaluind din planurile de viitor, profesorul Butucaru a spus ca isi propune un obiectiv pentru 2018, sa obtina medalii la Jocurile Olimpice de Cadeti, cu cel putin doi dintre sportivii sai, referindu-se in special la Denis Mihai si Vasile Cojoc.

Sebi Diaconu, prezent si el la conferinta de presa, a adus multumiri clubului si tuturor celor care l-au pregatit in realizarea performantelor sale, dar a tinut sa sublinieze eforturile conducerii C.S.S. Bacau, care a facut posibile prezentele sportivilor la competitiile internationale si a dat asigurari ca in continuare va sprijini activitatea sectiei de lupte greco-romane a clubului. „Este foarte importanta echipa si sa fie colaborare si intelegere din ambele parti, si a sportivilor si a antrenorilor si a conducerii. Când ai sportivi de valoare trebuiesc sustinuti si promovati sa ajunga acolo unde le e locul”, a mai spus Sebi Diaconu.

Inainte ca cei cinci sportivi prezenti si ei la acest eveniment sa ne impartaseasca din realizarile si din planurile lor de viitor, profesorul Ion Butucaru a explicat ca peste doua saptamâni se vor desfasura la Sarajevo, Campionatele Mondiale, unde România va fi reprezentata de doi dintre elevii sai, Alin Dosoftei si Nicu Ojog.

„Campionatul European de anul acesta la care am participat a fost unul foarte tare si a fost prima mea participare la acest nivel. M-am antrenat foarte mult pentru acest campionat si vreau sa-i multumesc domnului Sebi Diaconu, care a luptat alaturi de mine la antrenamente si m-a ajutat sa reusesc acest rezultat. Peste doua saptamâni voi participa la mondiale si am in continuare foarte mult de munca. La acest mondial vreau sa termin in primul rând pe podium, iar daca se va putea, chiar sa obtin aurul.”
Nicu Ojog

„Sunt foarte multumit de ceea ce am reusit la Campionatul European, unde cred ca m-am autodepasit. In continuare incerc sa ma dezvolt din ce in ce mai mult prin acest sport si poate voi aduce medalii de la Campionatele Europene si Mondiale din anii urmatori.”
Alin Dosoftei

„Eu am participat la 4 campionate nationale si am reusit sa iau locul I la toate editiile. Unul a fost mai dificil, deoarece am participat la lupte libere, iar eu nu prea stiam cum sa iau de picioare, dar totusi am reusit sa câstig.”
Denis Mihai (12 ani)

„Imi doresc ca in anii urmatori sa particip la Europene si Mondiale, dar in primul rând imi doresc sa ies campion national. Eu sunt mândru ca am ajuns anul acesta la Campionatul European si imi propun sa muncesc mult mai mult pentru a obtine noi medalii.”
George Mihai

„Eu sunt campion national la lupte greco-romane, dar si la lupte libere. Imi doresc sa ajung un mare campion, la fel ca Sebi Diaconu si vreau ca in 2018 sa obtin o medalie la Jocurile Olimpice la cadeti.”
Vasile Cojoc


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ