„Daca ar fi ramas o companie româneasca, societatea Comfert ar fi fost angajata într-o lupta de supravietuire, nu de crestere, si în scurt timp ar fi intrat în declin” – a declarat pentru Ziarul Financiar omul de afaceri Catalin Grigoriu, proprietarul companiei Comfert, dupa ce a vândut-o grupului de agribusiness din Irlanda si Marea Britanie Origin Enterprises.

Tranzactia propriu-zisa se va incheia in luna octombrie si va ajunge la aproape 20 de milioane de euro, Comfert fiind unul dintre primii zece jucatori pe piata de agribusiness din România.

Catalin Grigoriu a mai recunoscut ca a fost fortat la acest act pentru ca lupta businessului autohton cu multinationalele este una inegala, în primul rând din perspectiva accesului la finantare.

PUBLICITATE

„Am mai fi putut continua doi, trei sau patru ani, dar conditiile din piata nu ne-ar fi permis sa ne dezvoltam – a precizat Grigoriu. Nu ne putem bate cu multinationalele privind accesul la capital si costurile aferente. Daca o multinationala îsi poate sacrifica profitul pentru a câstiga cota de piata, o firma româneasca nu-si permite acest lucru.”

De asemenea, Catalin Grigoriu, care a mostenit compania de la parintii sai, a declarat ca nu este interesat sa intre in alte afaceri.

„Dupa 15 ani am obosit în calitate de antreprenor”, a mai declarat. Va ramâne, insa, timp de cinci ani la conducerea Comfert si se va ocupa, in calitate de coactionar, si de societatea Pambac, pe care a preluat-o in anul 2013.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. au capusat si au distrus sofertul impreuna cu ioan nicolae in prezent arestat si acum au dat de greu.totusi cum ramine cu coruptia ? cum se vor recupera pagubele produse?

  2. Așa e… buni manageri numai atâta timp cât au supt de la Sofert. Ducă-se la vândut gogoși la Pambac, deși după cei 2-3 clienți zilnic pe care-i văd în geam de acum în maxim doi ani spațiile vor fi date spre închiriere către antreprenori capabili. Altă nulitate cre va trăi pe spinarea celor cu adevărat capabili.

  3. Nu inteleg ce inseamna “dezvoltare”?pai daca a dublat cifra de afaceri de cand a preluat Pambac,plus ferma din Beresti-Bistrita,etc,plus subventiile apia ,plus sumele simbolice date actionarilor si arenda ? Patronii romani vor profit de 200 la suta ,de suta la suta ,este nerentabil. Si cat vrei sa te mai dezvolti? Manageriaza-ti afacerea la un anumit nivel si daca vrei alta dezvoltare,du -te in strainatate:Ucraina,Moldova,Africa!Asa cum fac multinationalele,care intra aici tot datorita administratorilor ,uite-asa ne vindem tara!

  4. Omul recunoaste ca a mostenit Comfertul de la parinti(tatal fost directir la Sofert), de asta a si ramas in relatii comerciale cu Sofertul. A plecat Niculae, pleaca si el, vine DNA-ul. Catalin Grigoriu daca era o capacitate, putea sa mearga inainte.A fost pe piata ca era din Grigoriu.

  5. Cand citim comentariile ne dam imediat seama cam de ce a ajuns Bacaul de pe locul 4 ,pe locul 26,la nivel National.De ce nu va vedeti fiecare de treaba voastra ?Pana la urma a vandut o firma cu 20 milioane de euro.Voi ce ati realizat?

LĂSAȚI UN MESAJ