A trecut Evaluarea Națională, dar urmează un alt examen național: Bacalaureatul 2018 – sesiunea de vară, probe scrise.

După cum deja se știe, la acest examen, începând cu anul școlar 2017-2018, probele orale (competențele lingvistice și digitale) în examenul de Bacalareat 2018 s-au susținut în iarnă, în luna februarie. Acum, absolvenții de liceu (cei aproape 4.000 de candidați care au trecut cu brio de probele orale – la aceste probe nu s-au pus note, ci doar calificative de competență: începător, experimentat, avansat) susțin doar probele scrise.

Zilele de examen

Luni, 25 iunie, este programată proba scrisă la Limba și literatura română. Marți este proba la limba maternă (pentru cei care învață și în limba maghiară), miercuri 27 iunie este proba obligatorie a profilului – Matematică (profil real) sau Istorie (profil uman), iar joi, 28 iunie, proba la alegere, în funcție de profil și specializare, respectiv Informatică, Chimie, Fizică, Biologie – pentru cei de la profil real, Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie – pentru cei de la profil uman.

Care sunt cele 11 centre de examen și cum sunt repartizate liceele/colegiile

Inspectoratul Școlar a publicat pe site-ul instituției și care sunt centrele de examen la aceste proble. În total, în județ sunt doar 11 centre de examen: 7 în Bacău, 2 în Onești, 1 în Comănești și 1 în Moinești.

Cum sunt repartizați candidații pe centrele de examen?

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12.00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 16.00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Alte articole