25 aprilie 2024
ActualitateLuna plantării arborilor 2018 - viziuni plastice și lucrări pe teren

Luna plantării arborilor 2018 – viziuni plastice și lucrări pe teren

Finalizarea tradiționalei manifestări populare „Luna plantării arborelui”, pe care care Direcția Județeană Silvică Bacău nu o omite din programul său anual, a fost marcată, joi, 12 aprilie, printr-o manifestare complexă începută la sediul instituției, unde sub directa organizare a profesorului Aurel Stanciu pe simeze au fost expuse lucrări cu tematică specifică ale elevilor unor licee din Bacău, Iași, Neamț și Tulcea, într-o expoziție de desene și fotografii cu tematică dedicată pădurii.

Participanții, între care s-au numărat directorii Viorel Ghelasă și Gheorghe Mănăilă, s-au întâlnit cu veterani ai domeniului și au participat la plantarea simbolică de arbori în Ocolul Fântânele.

În acest an a fost vernisată expoziția de lucrări plastice organizată de 28 de ani de Direcția Silvică Județeană Bacău, iar la eveniment au venit reprezentanți ai structurilor organizatorice ale instituției, care au avut surpriza să se reîntâlnească, local, cu doi dintre veteranii silviculturii băcăuane, oameni acum la 90 de ani, Gheorghe Dascălu și Stefan Hanter, șefi de ocoale silvice în județul Bacău, care le-au povestit episoade din bogata lor experiență de viață. Veteranii au fost convocați de unul dintre directorii de top ai Direcției Silvice, Constantin Arhip, și care au povestit multe dintre momentele prin care au trecut în cariera lor profesională.



Participanților și invitaților speciali le-au fost înmânate insigne și vederi omagiale dedicate precursorului Silviculturii românești, profesorul Ion Ionescu de la Brad, de la nașterea căruia se împlinesc 200 de ani, pentru a marca rolul său de precursor al Silviculturii românești.

Evident, au fost premiați elevii care au trimis în expoziție tablouri sau fotografii. Special pentru această manifestare a fost decernarea de diplome de excelență veteranilor profesiei de silvicultori, dar și insigne și tablouri ale precursorului silviculturii românești, profesorul Ion Ionescu de la Brad, de la nașterea căruia se împlinesc 200 de ani.
Participanții au urcat pe colinele de la Fântânele, unde au plantat brazi care în scurt timp vor deveni pomi de Crăciun pentru copii.

Asupra unor amănunte semnalate în această manifestare vom reveni.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri