– prinsi intre banci si asociatiile de propritari, zeci de bacauani isi pierd casele din cauza datoriilor

Aflati in imposibilitatea de a-si plati datoriile catre banci, din ce in ce mai multi bacauani isi pierd locuintele ipotecate. De regula, persoanele coplesite de datorii si depasite de situatie ajung sa acumuleze debite inclusiv catre furnizorii de utilitati.

Aici intervin reprezentantii asociatiilor de proprietari care au tot interesul sa recupereze debitele restante acumulate de locatari pe parcursul anilor.

PUBLICITATE

„Am avut de-a face cu locatari care nu au trecut cu anii pe la asociatie. Datoriile la intretinere s-au adunat, iar la sumele de ordinul zecilor de mii s-au adaugat si penalitatile. Asa se face ca in cinci ani, un locatar a ajuns la datorii de 14.000 lei.

Anul acesta am avut trei astfel de cazuri si ca sa recuperam datoriile am ajuns in instanta. S-a ajuns la executare silita si cum locuinta era ipotecata, apartamentul a fost vândut de banca, iar banii aferenti datoriei la intretinere ne-au fost virati in cont”, declara Brândusa Dima, administrator la Asociatia de proprietari „Calugareni Nord”.

Datoriile i-au executat

Brândusa Dima spune ca locatarii care si-au pierdut apartamentele aveau credite neachitate la banci. „Punerea in vânzare este cea mai sigura masura ca iti poti recupera banii. Noi le-am trimis tot timpul informari cu privire la starea curenta a situatiei datoriilor, iar unii dintre datornici chiar s-au obligat in scris ca vor plati din datorii. In momentul in care nu si-au mai putut onora obligatiile, au fost executati silit”, a spus Dima.

Se pare ca astfel de cazuri au devenit o practica. Si in Asociatia de proprietari nr. 117 au fost cazuri similare in care proprietarii si-au pierdut locuintele din cauza datoriilor.

„Ne confruntam si noi cu locatari care nu au mai trecut ani de zile pe la asociatie sa-si plateasca intretinerea. Cei care au constientizat la timp faptul ca risca sa ramâna fara locuinta, au facut tot posibilul sa-si achite datoriile.

Am avut insa si cazuri unde executarea silita a fost singura si cea mai practica metoda de a ne recupera banii. Se pare ca la fel au procedat si bancile cu persoanele care si-au ipotecat casele pentru diverse imprumuturi si s-au aflat in imposibilitatea de a-si mai plati ratele la credite”, declara Zânica Nutu, administrator la Asociatia de proprietari nr. 117.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ