Locatarii blocului nr. 12 de pe strada Marasesti au ajuns in pragul disperarii. De sapte luni se roaga de patronul pub-ului care functioneaza la parterul blocului, sa le permita meseriasilor sa inlocuiasca o teava de la subsolul imobilului.

„Din luna aprilie 2014 ii tot trimit domnului Virgil Luca adrese in care este informat ca trebuie conform legii sa ne permita accesul in subsolul imobilului pentru a remedia defectiunea la conducta de caldura. Nu am gasit intelegere niciodata.

In plus, ne-a luat in râs si ne-a spus de vreo doua ori ca ne lasa sa spargem gheul si sa intervenim unde are dânsul WC-ul, iar a doua zi când ne-am prezentat cu echipa ne-a spus ca s-a razgândit. I-am inaintat adrese, am intervenit la politie, iar acum am solicitat o audienta la viceprimarul Iulian Stoican ca sa gasim impreuna o solutie pentru rezolvarea acestei probleme. Oamenii aceia nu au nicio vina ca s-au deteriorat conductele de caldura si ca acestea traverseaza unitatea lui”, declara Ion Dragulin, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 1.

La blocul nr. 12, apartamentele de la scarile C, D si E sunt inca bransate la CET. „Patronul de la Subway nu se gândeste deloc la noi. Ne-am dus peste el de câteva ori si ne-a spus sa ne incalzim la lumânare, daca ne trebuie caldura”, spune Miruna Iacob.

Zilele acestea, urma ca administratorul Dragulin sa mearga in audienta la viceprimarul Iulian Stoican. Presedintele spune ca patronul este obligat prin lege sa permita accesul in spatiul sau, daca se impun executarea unor lucrari ce aduc disconfort locatarilor din blocul respectiv.

Patronul acuzat de locatari declara la rândul lui ca le va permite meseriasilor sa lucreze in interiorul localului numai daca vin cu autorizatie pentru executarea lucrarilor ce se impun.

„Nu putem lucra ilegal. Eu risc amenda de 1 miliard de lei vechi, daca le dau voie sa sparga fara autorizatie planseul la blocul respectiv. Suntem constienti cu totii ca este vorba despre un imobil cu «bulina», cu risc seismic ridicat si nu putem interveni in structura de rezistenta.

Reprezentantii asociatiei de proprietari trebuie sa depuna documentatia respectiva la Primaria Bacau si sa primeasca o aprobare de la cei in drept. Eu le-am spus ca le dau voie sa lucreze la subsol, dar sa vina cu autorizatie.

Ei nici macar nu stiu unde trebuie sa sparga sa repare conducta respectiva! Daca este vorba de un simplu gheu sunt dispus sa sparg chiar eu cele trei caramizi care fac diferenta, insa, nu-i pot lasa sa sparga planseul la voia intâmplarii”, declara Virgil Luca, administratorul pub-ului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ