Locatari ai blocului 33 de pe strada Alecu Russo au observat ca un vecin obisnuieste sa sustraga curent electric de pe casa scarii. Alertat de seful scarii, administratorul, impreuna cu câtiva membri ai asociatiei de locatari nr. 33, a sesizat specialistii de la E.On, care, imediat, s-au deplasat la fata locului. „La un control inopinant pe casa scarii, am constatat ca vecinul, un chirias, s-a conectat fraudulos la doza de curent de pe casa scarii.

Am chemat specialistii de la E.On, ca sa verifice daca avem sau nu dreptate si, eventual, sa ia masurile care se impun. In felul asta, vrem sa-i descurajam pe cei care au facut sau mai fac asa ceva”, a declarat Gheorghe Nitoi, seful de scara. Echipa de la E.On a constatat ca furtul nu afecta compania, ci proprietarii de pe acea scara.

„Cu multi ani in urma, am decis sa introducem la iluminatul pe scara senzori de miscare, ca sa reducem factura la curent. Daca, inainte, aveam un consum de circa 27 milioane de lei vechi, dupa aceea, factura s-a redus la 13-15 milioane de lei”, explica Luminita Popa, administratorul asociatiei de locatari.

PUBLICITATE

Pentru a duce la bun sfârsit demersul lor, reclamantii au fost nevoiti sa apeleze politia. Ajuns la domiciliul invinuitului, echipajul de politisti a constatat veridicitatea celor sesizate de locatari. De altfel, la rândul lui, si locatarul in culpa a recunoscut ca s-a legat la reteaua de curent a scarii de bloc.

El si-a justificat gestul prin faptul ca a ramas fara bani pentru a achita factura si a vrut sa aiba alimentare macar la frigider. In aceste conditii, acesta a fost adus la sediul politiei unde i s-a luat o declaratie.

„Am mai intâlnit astfel de cazuri. Cel mai probabil, se va ajunge la o intelegere amiabila intre cetatean, care si-a recunoscut vina, si asociatia de locatari, astfel incât i se va calcula consumul fraudulos de curent si va fi pus la plata”, a declarat unul dintre agentii de politie care au constatat infractiunea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Vinovat este si administratorul asociatiei, cand a primit factura cu o crestere de 70 %,trebuia sa verifice .Administratorii trebuie sa munceasca ,iau salarii mult mai mari ca un angajat cu norma intreaga,ei lucrand 3 ore pe zi maxim.Multe probleme pleaca de la acociatie deoarece nu stiu sa gestioneze ,sa rezolve,anumite probleme.Numai barfa,suspiciuni,nu-i verifica nimeni,etc.Se plang toata ziua ,ca…… .

  2. ^^ Factura la curent vine de obicei pe doua-trei luni in urma… dureaza putin pana iti dai seama de diferenta. Deci mai repede vezi firul ilegal, inainte sa iti ajunga factura…

LĂSAȚI UN MESAJ