Sâmbătă, 10 noiembrie, șantierul de extindere a companiei Electric Plus, din Bacău, producătorul cunoscutului brand de tâmplărie de PVC Barrier, a devenit mai mare. Salariații firmei au venit pe terenul agricol alăturat noilor hale de producție (acum în construcție pe circa 20.000 mp) și au purces la înființarea noii livezi cu 600 de pomi fructiferi, exact atâția câți salariați are și firma. Acțiunea a purtat și un nume: „Adoptă un copac! Prețuiește viața, prețuiește natura!”.

Lucrul a început de dimineață, când ceața în zona Sărata era mai deasă decât în Bacău. Părea o atmosferă de mister, dar nu a fost așa, pentru că organizatorii șantierului s-au întrecut pe ei și au organizat terenul inginerește: au afânat din timp solul uscat de seceta din ultimele luni, au încorporat îngrășăminte în sol, au săpat gropi aliniate ca la carte și au pus două echipe care au administrat acestora din nou îngrășăminte și gunoi de grajd.

Un specialist pomicultor, din Lilieci, le-a făcut plantatorilor o scurtă instruire, între care să nu uite să pună în gropi pomii cu nodul de altoi îndreptat spre nord. Cu puieții gata mocirliți, oamenii au trecut voinicește la treabă, mulți însoțiți de familii și de copiii lor. În scurt timp, viitoarea livadă a prins contur, iar fiecare puiet a fost udat suficient și a fost tratat pe tulpină cu o substanță care să-l ferească de atacul rozătoarelor.

De tulpina fiecăruia, plantatorii au legat, însă, și etichete cu numele tuturor salariaților de la Electric Plus, pentru ca pomii să aibă o veritabilă identitate. Iar în scurt timp, din roadele livezii se vor înfrupta chiar ei, salariații firmei.

Electric Plus este una dintre companiile importante ale domeniului ei, dar și a economiei județului Bacău, care organizează frecvent acțiuni de socializare cu salariații. Sâmbătă, la plantarea de pomi fructiferi au venit alături de salariați și proprietarii firmei, familia Liliana și Adrian Gârmacea.

Alte articole