Lions Club Sf. Gheorghe Bacău a jurizat desenele trimise pentru concursul anual de desene cu tema “Afişe pentru Pace” si lucrarile concursului „Felicitari de Craciun si Anul Nou”, organizate cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean. Premiile pentru cele mai bune lurari vor fi acordate in cadrul unei manifestari care va avea loc in preajma sarbatorilor Craciunului. O singura lucrare dintre cele premiate va participa, insa, la jurizarea de la nivelul Districtului 124 România al Lions Clubs International, care va avea loc in perioada 12 – 15 noiembrie in cadrul Conventiei de toamna de la Sighisoara a cluburilor Lions.

La concursul Afise pentru Pace, derulat sub egida Asociatiei Internaţionale a Cluburilor Lions, au participat, cu 112 lucrări, elevi cu vârste intre 11 si 13 ani din 25 de scoli din tot judetul, acesta fiind cel mai mare numar de participari de pâna acum. Tema concursului din acest an a fost „Share Peace” (Indemn pentru Pace), iar criteriile pentru selectionarea celor mai bune lucrari au fost originalitatea, meritul artistic si expresia temei. „A crescut interesul pentru acest concurs – a opinat Ioan Burlacu, profesor la Colegiul National de Arta din Bacau. Copiii sunt incântati si il asteapta an de an. De aceasta data, simbolurile sunt mai prezente in lucrarile care sunt de toate facturile ca tratare: de la arta decorativa, la pictura sau grafica. Iar calitate s-a vazut in desenele de la toate scolile participante”.

La nivelul Lions Club International va fi acordat Marele premiu celui mai bun desen, la concursul care va avea loc la Oak Brook, in SUA, pe 1 februarie 2016. Premiantul va primi 5.000 de dolari, iar urmatoarele 23 de desene selectionate câte 500 de dolari. Autorul desenului care va reprezenta fiecare tara va participa, la festivitate, alaturi de parintii sai.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ