Procedura de atribuire a contractului pentru continuarea lucrarilor pe strada Milcov s-a blocat. Temporar, dau asigurari autoritatile locale, care spun ca licitatia s-ar putea relua cât mai repede.

Miza o reprezinta lucrarile in valoare de 8,5 milioane de lei, adica restul de executat pentru a finaliza centura mica a orasului. Din contractul de 15,8 milioane de lei, fostul constructor, asocierea IMROM SA Roman – SC HUGE Construct SRL Iasi – SC Electro Univers SRL Iasi, a executat aproape jumatate. Chiar si asa nu va primi banii pentru tot ce a facut.. De altfel, Primaria Bacau a dat in judecata constructorul pentru neconformitati, iar societatea din Roman a deschis proces pentru ca municipalitatea nu i-a decontat lucrari in valoare de circa 2 milioane de lei.

Licitatia pentru restul de executat trebuia sa se incheie pe 11 noiembrie, dar procedura a fost suspendata saptamâna trecuta.

PUBLICITATE

„Unul dintre participantii la licitatie a contestat specificatiile tehnice pe care noi (n.r. Primaria Bacau) le-am trecut in caietul de sarcini cu privire la conducta de apa care ar urma sa fie introdusa pe Milcov. Pentru ca este magistrala de apa, am dorit ca aceasta sa fie de foarte buna calitate, asadar am introdus niste criterii specifice. O firma a fost nemultumita. S-a facut corectura, intre timp, dar asteptam raspunsul de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Vom vedea daca trebuie reluata procedura, sau putem continua”, a explicat Leonard Padureanu.

Contractul de executie pentru reabilitare a fost semnat in decembrie 2013, lucrarile au demarat in martie 2014, iar termenul de finalizare a fost de 12 luni. Constructorul a cerut rezilierea contractului in primavara acestui an, când mai erau totusi de executat 40 la suta dintre investitii.
Noua firma care va câstiga contractul are la dispozitie circa 2 luni pentru a finaliza lucrarile. Cea mai importanta este asfaltarea celor doua sensuri de mers.

„Pe lânga conducta de apa care a fost neconforma inca de la inceput, am refuzat sa decontam lucrarile care s-au facut pe trotuare, de la Podul Serbanesti pâna la supermarketul Cora. Sunt trei rapoarte de neconformitate pentru ca lucrarile sunt de proasta calitate”.
Leonard Padureanu, managerul public al municipiului Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Dar cum ramane cu largirea la 4 benzi a portiunii dintre Casa de Oaspeti si Sens giratoriu Autogara? Chiar nu se putea aplica legea exproprierii? Sau nu s-a dorit acest lucru? De ce s-a dat autorizatie de constructie pentru statia de benzina SOCAR? Ce, nu mai erau statiide benzina in Bacau si trebuiau sa apara si astia in zona?

  • Chiar crezi ca de la exproprieri iesea parandaratul?NU.
   Pana la urma se va accepta ca acea conducta pusa de constructor ar fi buna si se va dovedi ca altul a fost marul discordiei.Banii !!!!!!!!!
   Si uite asa nici la anul nu va fi gata o amarata de strada.Parca ar face un reactor nuclear sau o fabrica de ciorapei.

 2. Hehehe, domnu* Padureanu vrea *conducta de foarte buna calitate*, adica cu dedicatie. Mai bine sa se piarda banii de la UE, decat sa piarda *ai nostri* contractul…

 3. Mai golanule care tot ceri sa se aplice legea expropriarii. Ce ar fi sa o exproprieze pe mata? Tu ai auzit de drept de proprietate mai animalule?
  Sa iti ia tie casa, si curtea si apoi sa mergi la 4 benzi!

 4. numai firme grele au lucrat la acest proiect.eram mic cand pe timpul lui ceausescu aceasta strada era plina de pietris si intr-o luna a betonat tot si pus la punct iar acum capurile astea de cauciuc,aceste putori psd-iste fac contracte cu toti incapabilii doar sa haleasca si ei bani din lucrare si uite asa strada milcov sa intors in timp 34 ani….
  deja a aparut vegetatie plus ca pacile din granit sau dracu sa le ia sunt lipite direct in beton ca inginerii sunt destepti ca …………….

LĂSAȚI UN MESAJ