R & I Group SPRL București, lichidatorul judiciar al proprietarului societății Carom Onești, compania Energy Bio Chemicals București (aflată în faliment) a organizat marți, 5 martie, o nouă licitație pentru vânzarea la pachet a activelor care au mai rămas. Vânzătorul a scăzut de circa patru ori prețul față de prima licitație, din 2016. Se cereau atunci 11,5 milioane de euro.

Noul preț a ajuns la numai 2,8 milioane de euro, fără TVA, ca și rândul trecut, iar lichidatorul precizează din nou că vânzarea se va face chiar dacă se prezintă o singură persoană. Pentru comparație, pe 30 octombrie 2018 prețul cerut era de aproape 4,6 milioane de euro euro. Garanţia de participare este de 10% din preţul de pornire.

Platforma industrială Carom se vinde liberă de orice sarcini.

Vânzarea a ceea ce a mai rămas din combinatul de cauciuc sintetic se face în bloc. Se vând terenuri din arealul pe care erau instalațiile combinatului, de aproape 2,5 milioane mp, dar și bunuri mobile (echipamente, instalații, utilaje, mijloace fixe, obiecte de inventar). Aceste bunuri urmează a fi valorificate împreună cu activul imobiliar, prețul lor fiind inclus în prețul total de pornire a licitației.

Alte articole