Dupa ce izvoarele minerale din statiunea Slanic Moldova au fost inchise, in acest an, mai multe saptamâni, primaria din localitate a decis sa ia masuri pentru a nu se mai repeta o astfel de situatie. Asa ca primarul orasului, Andrei Serban, a pus in miscare mai multe actiuni juridice pentru a securiza principala resursa a statiunii.

Pe de o parte, a obtinut, in instanta, o decizie prin care izvoarele au fost repornite pâna la reglementarea situatiei juridice a licentei de exploatare. Mai mult, primarul a anuntat, atunci, ca toata instalatia de control a izvoarelor de ape minerale va fi transferata pe un teren al Institutului National de Balneologie, pentru a se evita aparitia unor noi situatii in care apa minerala sa fie oprita.

Pe de alta parte, primarul Slanicului s-a pronuntat pentru transferul licentei de exploatare a izvoarelor minerale catre Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, lucru care s-a si intâmplat in urma cu câteva zile.

PUBLICITATE

O fotocopie a aprobarii prealabile a transferului licentei de concesiune pentru exploatare a fost postata pe contul de Facebook al primarului Andrei Serban. Astfel, prin adresa 300319/21.08.2015, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale isi da acceptul ca Institutul de Balneologie sa preia licenta pentru izvoarele minerale din perimetrul Slanic Moldova.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ