Liberalii bacauani au depus, luni, la Biroul Electoral al municipiului Bacau, listele de candidati pentru alegerile din luna iunie, la Consiliul Local, precum si pentru functia de primar, la care aspira senatorul Dragos Luchian, fost viceprimar de Bacau in perioada 2008-2012.

Senatorul Luchian, care figureaza si intre candidatii pentru Consiliul Local, i-a caracterizat pe cei de pe liste ca fiind persoane de valoare in domeniile lor de activitate, alaturi de care doreste sa dea o noua directie administratiei locale.

„Vrem sa eficientizam investitiile, ca sa ne incadram in bugetul limitat al orasului. Municipiul Bacau are un buget de 140 de milioane de lei, de zece ori mai putin decât Cluj Napoca, la o populatie de numai doua ori mai mica”, a spus Luchian, in cadrul unei conferinte de presa ce a premers depunerii candidaturilor.

PUBLICITATE

Prioritatea liberalilor, in cazul in care vor câstiga alegerile, este finalizarea investitiilor deja demarate, si mai ales a Spitalului Municipal. Sunt vizate programele operationale si atragerea de fonduri pentru diverse investitii publice. Intre acestea, Luchian a anuntat izolarea blocurilor, trecerea iluminatului public, in intregime, in grija Primariei, cu excluderea E.ON din aceasta problema, supraveghere video pentru intreg domeniul public al orasului, reducerea pierderilor energetice din sistemul centralizat de termoficare.

luchian

„Urmarim dezvoltarea unei zone pietonale in centrul orasului, reabilitarea fostului Hotel Central, modernizarea parcurilor Gheraiesti si Cancicov, dar si atragerea de fonduri pentru dotarea laboratoarelor si cabinetelor scolare”, a mai spus Luchian.

Pe lista prezentata sunt nume mai vechi din administratie, dar si unele persoane care nu au avut pâna acum legatura cu acest domeniu.

Iata si candidati pentru Consiliul Local, in ordinea in care figureaza pe lista:

Dragos Luchian, Ilie Birzu, Catalin Bogdan Cretu, Doina Lazar, Daniel Miclaus, Mircea Fechet, Maria Raluca Nastase, Mariana Rosenshein, Radu Ababei, Ionut Gavriluta, Cristian Ciocoiu, Catalina Puiu, Eusebiu Cucu, Cristina Nasie, Alina Banu, Aurelia Szabo, Ion Sarban, Irinel Savin, Alexandra Vrabie, Viorel Cojocaru, Florin Dascalu, Stefania Smalbergher, Constantin Balaban, Stefan Umbrarescu, Constantin Bacauanu, Nicu Ignat, Andreea Calau, Laurentiu Herciu, Robert Soiman.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.