Partidul Național Liberal a împlinit vârsta de 142 de ani, iar momentul a fost marcat cum se cuvine de către liberalii băcăuani. Miercuri, în cadrul unei manifestări inedite, aceștia au depus o coroană de flori la bustul lui Mircea Cancicov, din parcul care îi poartă numele și tot acolo au evocat personalitatea marelui fruntaș liberal băcăuan și a altor personalități locale care într-adevăr au adus o contribuție importantă la dezvoltarea țării.

Au fost prezenți Ionel Palăr, liderul organizației județene a PNL, consilieri județeni, consilieri locali, membri ai PNL Bacău, precum și renumitul profesor de istorie Jean Ciută, unul dintre cei mai vechi liberali băcăuani.

Un invitat de marcă a fost profesorul cercetător Vilică Munteanu, fost director timp de 27 de ani al Arhivelor Statului Bacău. În discursul său, profesorul Jean Ciută a evocat personalitatea lui Mircea Cancicov, ca „un ctitor al liberalismului băcăuan”, dar și ca omul care a donat orașului terenul pe care acum se află parcul ce îi poartă numele.

PUBLICITATE

De asemenea, profesorul Ciută s-a referit la ideea de liberalism, la o mulțime de foști liberali și la mari personalități pe care diverse evenimente i-au legat de liberalii băcăuani. La rândul său, profesorul Vilică Munteanu și-a etalat calitatea de cercetător pasionat și a evocat, cu referire la diverse documente, momente importante care au legat Bacăul și pe liberalii locului de istoria națională. De asemenea, a făcut referire la personalitățile locale care de-a lungul vremii au lucrat cu adevărat pentru România.

A fost o întâlnire de suflet, într-un parc animat de vremea frumoasă, care a atras și alți curioși să afle amănunte importante din istoria locului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui sa va fie rusine sa sarbatoriti evenimentul in fata acestei statui al carei stare arata deplorabil dupa ce inainte a fost un primar PNL la putere care nu s-a ingrijit de memoria inaintasilor, macar simbolic reamenajand soclul statuii.

LĂSAȚI UN MESAJ