Luni dimineata, pompierii de la Detasamentul Bacau au inceput cautarile pe canalul de fuga al râului Bistrita, in zona Hidrocentralei din Letea Veche, dupa ce un copil, in vârsta de 9 ani, din localitate, a fost dat disparut de familie si se banuieste ca s-ar fi inecat.

Familia baiatului nu mai stie nimic de el de vineri seara, când nu a mai venit acasa de la joaca si cu totii l-au cautat disperati prin toata comuna. Ieri s-a facut apel si la pompieri. „De vineri seara nu stim unde este. L-am cautat peste tot, dar nu l-am gasit, iar sâmbata am mers la politie. Bicicleta lui a fost gasita pe malul canalului de fuga.

Cine l-a vazut spune ca dadea apa la niste catei, dar nu stim daca a alunecat sau daca s-a intâmplat altceva. Poate s-a imbrâncit cu un alt copil”, spunea Elena Cadar, mama baiatului disparut. Parintii si rudele apropiate nu au inchis un ochi timp de trei zile.

Politistii l-au cautat pe Andrei cu un câine de urma, asa fiind gasita bicicleta, iar la circa 150 de metri s-a identificat o urma de copil care ar fi alunecat in apa. „Politistii au fost sesizati sâmbata de disparitia unui minor din comuna Letea Veche. Au fost demarate cautari in localitate si s-a gasit bicicleta copilului pe malul canalului de fuga”, a declarat cms. sef Valerica Manole, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

Au fost chemati scafandrii de la Vaslui

Militarii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau au periat luciul apei cu o barca pneumatica si o cange insa au cerut sprijin si de la ISU Vaslui. “Am fost solicitati de catre colegii de la Politie sa intervenim pe canalul de fuga al râului Bistrita pentru a efectua cautari in cazul unui copil de 9 ani care se presupune ca s-ar fi inecat.

La fata locului s-a deplasat un echipaj de la Detasamentul de Pompieri Bacau dar s-a solicitat si un echipaj de pompieri scafandri de la ISU Vaslui care sa ne sprijine in actiunea de cautare”, a declarat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau. Scafandrii au inceput misiunea ieri dupa-amiaza.

Baiatul disparut si fratele lui mai mare, in vârsta de 13 ani, locuiau cu mama, parintii fiind despartiti, insa rudele spun ca era un copil vesel si ca n-ar fi avut niciun motiv sa plece de acasa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ