Memebrii Lions Club „Sf. Gheorghe”, din Bacau, au marcat, sâmbata, 4 aprilie, traditionala „Luna a plantarii arborelui” printr-o actiune de plantari de arbori care a avut loc in comuna Manastirea Casin. Zeci de puieti de molid, de paltin si de frasin au fost pusi in pamânt intr-un areal in care membrii clubului au mai plantat si in alti ani si unde, acum, au fost inlocuiti puietii care nu s-au prins sau care au fost distrusi de animale.

Alaturi de membrii Lions Club „Sf. Gheorghe” au venit si zeci de elevi de clasele V-VIII de la Scoala generala nr. 1 din comuna Manastirea Casin, condusi de profesoara Diana Apreutesei, dar si silvicultorii de la Ocolul Silvic din comuna, precum si primarul Gabriel Apreutesei, viceprimarul Nicolae Gheorghita, si alti salariati ai primariei. De asemenea, la aceasta actiune a fost reprezentat si Lions Club Moldova, din Bacau, de past-presidentul Ioan Mocanu, decanul de vârsta al clubului, dar si clubul de tineret Leo Phoenix, care activeaza pe lânga Lions Club Sf. Gheorghe.

Actiunile cluburilor Lions au loc sub deviza „We Serve” (Noi servim), activitatile fiind dedicate oamenilor si comunitatilor care au nevoie sa fie sprijinite, ajutate. “Noi – a spus presedintele in exercitiu al Lions Club Sf. Gheorghe, Ovidiu Birgu -, organizam in fiecare an actiunea de impadurire in fondul forestier, in zone degradate. Procedam la fel si in sezonul de toamna si in sezonul de primavara, cu membrii si simpatizantii cluburilor Lions, intre care se numara si cei di comuna Manastirea Casin, unde am avut, la un moment dat initiativa de a organiza chiar un branch al clubului. Noi vrem ca prin astfel de actiuni sa mobilizam si alte formatii civice care sa ne urmeze exemplul”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ