Sediul de la Taxe Locale nu are nevoie de aviz de la Pompieri, insa iesirile sunt blocate de dosare

Cladirea in care functioneaza actualul sediu al Directiei de Impozite si Taxe Locale (DITL) este improprie activitatii. Este o situatie stiuta de ani de zile, dar evenimentul din Bucuresti de la clubul Colectiv pune intr-o noua lumina ceea ce s-ar fi putut intâmpla acolo. Dupa ce pompierii au intensificat controalele, au intrat si la Primaria Bacau, unde au constatat deficiente.

Printre altele, „s-a constatat ca latimea cailor de evacuare este diminuata prin amplasarea unor cantitati mari de documente la Serviciul taxe si impozite locale, pentru care s-a aplicat un avertisment”, informeaza cpt.Andrei Grecu, purtator de cuvânt al Inspectoratului penru Situatii de Urgenta Bacau.

In cadrul aceluiasi control, pompierii au decoperit ca nu este angajat un cadru tehnic p.s.i. si instalatia de hidranti interiori nu este verificata periodic cu persoana autorizata. Pentru acestea, responsabilii s-au ales doar cu avertismente. De ce nu s-a inchis sediul DITL desi este intr-o evidenta stare de degradare, poate sa cada la primul cutremur sau in eventualitatea unui incendiu, caile de iesire sunt blocate, ironia sortii, de ceva de ar arde imediat – hârtii? Sunt intrebari la care nu raspunde nimeni, culmea, la adapostul legii.

„Pentru cladirile nemodernizate, conform art.30 din Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor nu este obligatorie obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu”, spune cpt. Grecu. Asadar, fiind o cladire nemodernizata, n-ar avea nevoie de autorizatie de securitate la incendiu, desi ne putem face o imagine care ar fi scenariul in cazul unui incendiu izbucnit, de exemplu, in aceste zile, când lumea este buluc sa achite impozitele pe 2016. Aici, pompierii nu s-au grabit sa puna sigiliul ISU, ca in cazul magazinului Luceafarul.

„Intr-adevar, controlul a scos la iveala niste deficiente. Caile respective de acces au fost deblocate.Tocmai pentru ca situatia acestei cladiri era cunoscuta, s-au facut eforturi si anul acesta se va reusi mutarea activitatii in alt sediu”, a comunicat purtatorul de cuvânt al Primariei Bacau, Ionut Tomescu.

Dupa ani de promisiuni, se muta

La sfârsitul anului, trecut primaria si-a anuntat intentia de a muta Directia de Impozite si Taxe Locale intr-un nou sediu, intrucât cel in care functioneaza este intr-o stare avansata de degradare. Cinci ofertanti au depus documentatia, iar termenul de deschidere a ofertelor a fost 2 decembrie. S-au inscris in concurs Universitatea Bacovia, societatea Elisa (aflata pe strada Vasile Alecsandri), firma Conbac (care are sediul lânga Insula de Agrement), societatea Casa S.A. (cladirea SIF Moldova) si o persoana fizica, Aurel Chiraples, care detine fostul sediu al Directiei Silvice.

„Dupa analiza tehnica, au ramas in cursa doar doi ofertanti, ale caror nume nu le putem face publice. Pentru ca nu au respectat toate conditiile impuse, le-am cerut sa vedem daca se pot pune in ordine in timp util. Am facut si analiza financiara si pâna la sfârsitul saptamânii vom decide câstigatorul”, a explicat Bogdan Nestian, directorul directiei. Chiar daca vom afla câstigatorul, amenajarea spatiului va mai dura o perioada, asadar mutarea in noul sediu nu se va face imediat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. dar cu cinema Orizont cum a ramas? nu suntem in stare de nimic nici macar sa ne stergem praful, nu mai zic ca acum vreo 3 ani in primaria 2 mi-a cazut tavanul fals pe cap.

 2. Casa de cultura a fost modernizata? Dar sala sporturilor? Ce se intelege prin modernizare?
  Imi face impresia ca ISU cam fuge de raspundere.Pana la aparitia legii nu aveau metode si acum gasesc motive acolo unde este si presiune.

 3. Mai dl cpt Grecu adica ati constatat ca acolo este o bomba, ati dat un avertisment si ati plecat.
  Doamne fereste de un nou colectiv acolo ca ai soarta colegilor matale care au inspectat acea locatie.
  Si azi erau culoare blocate de hartii si o vraiste de nedescris.
  Domnule Tomescu v-ati gandit cum ies din acele custi colegii dvs daca apare un incendiu? Nu, cred era mai important sa amenajati un post de gardian la biblioteca.RUSINE !

LĂSAȚI UN MESAJ