29 martie 2024
Top Story„Le Premier” – din dragoste pentru dulciuri

„Le Premier” – din dragoste pentru dulciuri

Sunt convinsă că mulți dintre iubitorii de produse de cofetărie au auzit despre Atelierul de dulciuri „Le Premier”, situat pe strada Ștefan cel Mare (la rondul intersecției cu strada Aprodu Purice).

Cei care încă nu au descoperit acest loc în care poftele pot fi satisfăcute cu o gamă aleasă de produse, cu siguranță au cumpărat măcar o dată prăjituri purtând marca „Le Premier”, din incinta punctului de lucru aflat la hipermarketul Selgros.

Produsele de cofetărie sunt de înaltă clasă și de o altă factură, însă, pentru a vă convinge personal, trebuie neapărat să le încercați.

Cea care aduce gustul bun sau bunul gust pe piața dulciurilor este Geanina Cristina Sârbu, antreprenor, cofetar, instructor de fitness și profesor de educație fizică. Da, știu că sunteți tentați să vă întrebați când are timp să le facă pe toate. Și totuși le face!



La prima vedere, Geanina Cristina Sârbu îți lasă impresia că este o femeie puternică. O ajută statura, alura atletică, vocea fermă, iar determinarea i se citește în priviri. Este o fire sinceră, directă, darnică, care are curajul să spună mereu lucrurilor pe nume.

Anul acesta, provocarea cea mai mare pentru ea poartă numele „Le Premier”.

Le Premier

Povestea dulciurilor

Geanina Cristina Sârbu spune că povestea dulciurilor a început în anul 1995 când, la propria-i nuntă, a pregătit dulciuri savuroase pentru invitații ei.

“Dintotdeauna, am fost fascinată de cofetăria franceză, de gusturile ei unice, așa că, din dragoste pentru dulciuri, mi-am dezvoltat cu timpul abilitatea de a experimenta rețete noi, de a le reinventa.

Perseverând, am obținut aprecieri de fiecare dată de la familia și prietenii mei, lucru care m-a ajutat să înțeleg ce îmi doream să fac cu adevărat”, declară Geanina Cristina Sârbu.

Pentru a-și perfecționa arta, îndemânarea și gustul, a participat de-a lungul timpului la cursuri în domeniu.

A reușit astfel să înțeleagă mai bine secretele meseriei de cofetar, a urmărit cu interes emisiuni de profil, investind ore în șir în vizionarea tutorialelor de pe site-urile chef-ilor patiseri, descărcând fotografii și rețete celebre, fotografiind în diversele sale călătorii absolut tot ce era legat de această lume fascinantă.

Un vis împlinit

Iată că, după atâția ani, Geanina Cristina Sârbu a reușit să-și îndeplinească cel mai mare vis. A deschis Atelierul de dulciuri “Le Premier” din luna martie 2017, străduindu-se în tot acest timp să dăruiască clienților dulciuri rafinate, ale căror arome, textură și gust unic nu pot fi redate în cuvinte.

“Le Premier este un atelier de dulciuri ce oferă calitate, motiv pentru care folosim doar ingrediente naturale, atent selecționate. Ne aliniem noilor trenduri internaționale, ținem pasul cu tehnicile de lucru, inventăm în fiecare zi rețete noi, ne antrenăm pentru a face performanță în arta dulciurilor. Merită încercat să mănânci savuros!”, declară Geanina Cristina Sârbu

Delicioasa lume a cofetăriei

De cum trec pragul cofetăriei, clienții își dau seama că au de-a face cu o premieră în materie de dulciuri. De aici a venit și ideea firmei: “Le Premier”.

Geanina Sârbu zâmbește, își lasă privirea în jos preț de câteva secunde și spune cu zâmbetul pe buze că „vinovat” de alegerea firmei se face Marius Florea, fratele ei. Apoi, urmând linia amenajărilor interioare, decorurile, dulciurile și chiar aerul din cofetărie, îți dai seama că ai de-a face cu o premieră în domeniu. Și cum tot ce este nou vine cu promisiunea că trebuie să fie neapărat bun, m-am apropiat de vitrina cu produse pentru a face o scurtă radiografie a bunătăților de pe raft. Aici e aici!!!

Am văzut combinații inedite de gusturi, forme, culori, texturi și arome. Am văzut torturi pentru nunți, candy bar-uri personalizate, prăjituri pentru petreceri tematice, evenimente sau pur și simplu, prăjituri de luat acasă și de savurat împreună cu cei dragi.

Caloriile sunt… la vedere!

După cum o recomandă și numele, „Le Premier” vine cu o noutate pe piața dulciurilor din Bacău! Clienții regăsesc pe fiecare etichetă a prăjiturilor conținutul acesteia și caloriile. Pentru Geanina Sârbu nu a fost deloc ușor să găsească acest echilibru în farfurie!

„Am încercat mai multe rețete, mai multe combinații, gusturi și am cântărit atent pentru a veni în întâmpinarea clientului cu un produs de calitate, echilibrat. Suntem singurii din Bacău care scriem caloriile pe produs!”, declară cofetarul. O altă dovadă a calității produselor este aceea că însăși Geanina Sârbu le prepară. La raft, în permanență veți găsi 12 sau 13 produse!

Dintre ele amintim: J’Adore, Hilton, Allure, Obsession, Marakesh, Mint, Diana, Tort Biscot, Toffi, Premier, Euphoria și Sigrid. Numele ultimei prăjituri este inspirat de fiica Geaninei Sârbu, această rețetă fiind special gândită pentru majoratul lui Sigrid.

În cofetărie, mai ceva ca-n farmacie

Deloc de neglijat este curățenia din cofetărie. Antreprenorul Geanina Sârbu recunoaște că este obsedată de curățenie și ține foarte mult ca “totul să stea în linie”.

Acest lucru se vede inclusiv în vitrina cu produse sau în laboratorul de patiserie aflat în aceeași incintă, rezultând de aici grija și respectul față de clienți. Cum fiecare eveniment din viața noastră merită sărbătorit așa cum se cuvine, o prăjitură de calitate sau un tort recomandat de “Le Premier”, pot contribui semnificativ la starea noastră de bine.

Rămâne să degustați și să descoperiți gustul prăjiturilor preferate!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri