Expoziția-concurs de ouă încondeiate și Atelierul interactiv de încondeiat ouă, evenimente organizate și în acest an, în preajma Paștelui, la magazinul Degustarium al companiei Xilopal din Ghimeș-Făget și-a desemnat câștigătorii.

Premiile de popularitate au fost acordate încondeietorilor Monika Șarig (premiul I), Teodora Adomnicăi (premiul al II-lea) și Eva Angela Bârsan (premiul al III-lea). De asemenea, premiile pentru autenticitate au fost câștigate de Noemi Gyorgy (premiul I), Ana Olah (premiul al II-lea) și Ana Antal (premiul al III-lea).

La manifestare au participat 86 de concurenți și au venit peste 400 de vizitatori, iar în ateliere au fost încondeiate 430 de ouă. Evenimentul s-a bucurat și de un moment muzical artistic al trupei din Budapesta, Csangallo, care va susține două concerte, de Rusaliile Romano-Catolice, pe 8 iunie la Miercurea Ciuc, respectiv pe 9 iunie la Ghimeș-Făget.

Și în acest an, tematica manifestării este „Motive ornamentale locale de pe Valea Ghimeșului”, ne-au informat frații Ramona și Damian Pal, organizatori ai concursului.


PUBLICITATE