Mare scandal mare s-a intâmplat in Bacau, unde, sa vezi dandana, niste volintiri britanici care ar fi vrut sa castreze câinii maidanezi au plecat cu coada intre picioare tipând ca Primaria le pune bete in roate, Directia Sanitara Veterinara ii obliga sa respecte legea si ca e coruptie si nasoleala.
Nici bine nu s-a postat mesajul pe facebook ca, ce sa vezi, sute de oameni au si inceput sa ceara sa se iasa in strada, sa se faca revolutie ca nu se mai poate, ca, uite, vin englezii sa ne ajute si noi nu-i lasam, coruptia ucide si alte sloganuri la fel de inteligente si degrab descatusatoare de energii, racnete si amenintari.

Dar, ca de obicei si ca-n bancul cu Radio Erevan, nu i s-a dat o masina, ci i s-a furat o bicicleta. Tot scandalul este demontat chiar de catre cei mai aprigi dusmani ai primariei in problema maidanezilor, cei de la asociatia care obtinuse, in trecut, sistarea adunarii câinilor fara stapân pe motiv de conditii improprii.

Ei, bine, ONG-ul acesta spune ca, de fapt, nici DSV si nici Primaria nu au gresit cu nimic, englezii plecând suparati ca li s-a pus in vedere sa respecte legea. Adica, sterilizarea animalelor nu se poate face decât in locurile autorizate in acest sens. Mai mult, se aud zvonuri cum ca, la mijloc, ar fi vorba despre o adevarata reteta comerciala: voluntarii veneau cu medici de la Bucuresti, care urmau sa fie platiti pentru munca prestata, insa ar fi refuzat sa plateasca serviciile veterinarilor bacauani.

PUBLICITATE

Toate bune si frumoase, doar ca este o singura problema: de ce se insista atât pe sterilizare, o operatiune costitisoare si care nu garanteaza ca va reduce agresivitatea animalului, in vreme ce in toate tarile din Occident, de unde vin voluntari si fonduri aplica metoda eutanasierii? Este cât se poate de ciudat ca oameni din Anglia, Franta sau Germania sa cotizeze mii de euro pentru bunastarea maidanezilor români, pentru ca sa fie tinuti in viata, hraniti si cazati in vreme ce in tarile lor, animalele fara stapân sunt ucise.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Asa suntem noi romanii ,ne ploconim in fata la toti terchea-berchea veniti din afara si in special a celor din vest .
    Sa luam exemplul ungurilor : cand cei de la FMI au incercat sa le puna anumite conditii ,guvernul ungar pe un ton ferm le-a spus sa iasa urgent din tara pe unde au intrat .

  2. Interesant mod de abordare a unei probleme atat de importante, cine nu are interesul sa devenim o tara civilizata sa aplicam o legislatie de nivel european ?
    De mentionat ca legea preveda ca dupa expirarea termenului legal daca cainii nu sunt adoptati acestia sunt eutanasiati conform unor norme bine stabilite de autoritatile sanitar veterinare.

  3. de rasu-plansu… sa-nteleg ca noi nu mai suntem in stare sa gasim nici o solutie ortodoxa privind maidanezii?! Ca ne trebuie jdemii de aprobari, acte normative, directive europene, interventii straine… sa vina englezii ca sa CE?!?!?! Bun: nu sunt fonduri pt adaposturi corespunzatoare, hrana, salarii ingrijitori, tratamente veterinare. Iubim animalele! Ce facem cand devin periculoase, cand se inmultesc necontrolat si ucid oameni? In preajma pericolului se gasesc intotdeauna solutii daca ne punem mintea la contributie, ca nu suntem fikusi! Si da, sa nu uitam nicicand sa iubim cainii vagabonzi, sa invatam sa ne dresam catelul si sa ne rasfatam pisica! aya-yay…

  4. Ca principiu de baza, niciun animal nu sta intr-un loc daca nu gaseste O SURSA STABILA DE HRANA. Problema e ca plasarea pe domeniul public a unor constructii fara autorizatie, a unor cutii de carton, peturi cu apa sau castroane incalca normele de igiena si sanatate publica. Autoritatile in drept ar trebui sa amendeze drastic pe cei are confunda spatiul public cu o mosie personala.

LĂSAȚI UN MESAJ