Valerian Vreme si Cristinel Manolache, candidatii PMP la Camera Deputatilor, la alegerile parlamentare, au sustinut marti o conferinta de presa cu mai multe teme. Cea mai importanta, care a facut si subiectul stirilor nationale este intrarea Rafo in insolventa, creditorii putându-si inregistra creantele pâna la sfârsitul anului.

„Statul trebuie sa se concentreze pe recuperarea prejudiciilor si de ce nu, sa recupereze Rafo Onesti. Daca as putea decide, as spune lasati Rafo in mâna statului român, sa o revitalizeze sau sa o vânda. O rafinarie de dimensiunea Rafo costa 500 de milioane de euro, este un business. As spune ca si sechestrul ANAF-ului a fost un lucru bun, pentru ca a impiedicat vânzarea bunurilor, activelor si nu impiedica cu nimic activitatea”, a declarat Valerian Vreme, presedintele
PMP Bacau.

Cu privire la cresterile salariale propuse pentru anul viitor pentru anumite categorii de bugetari, Vreme a spus ca a lipsit de la votul de luni, dar daca ar fi fost prezent, ar fi votat pentru cresterile salariale, chiar daca acestea sunt rezultatul unei „minciuni electorale”, a tehnocratilor, care au spus ca exista o crestere economica de 5 la suta, dar nu au mers pâna la capat sa spuna de unde provine, adica din consum, deci nu este sustenabila.

Tema de final a apartinut lui Cristinel Manolache, care a explicat ca potrivit statisticilor, in acest an s-au radiat cu 10 la suta mai multe firme decât anul trecut, s-au pierdut mii de locuri de munca, judetul Bacau este codasul Moldovei din punct de vedere economic, iar acest lucru „se datoreaza lipsei de viziune a celor care au condus judetul in ultimii ani, PSD si PNL”, a precizat Manolache.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Si eu am fost de acord cu sechestrul ( la un comentariu mai vechi). RAFO poate sa proceseze țițeiul si cu sechestru (cand isi platesc datoriile la stat se ridica acest sechestru )
  Suntem zeci de mii de actionari minoritari si cu totii suntem CAPTIVI . Nu putem sa cumparam si nici sa vindem actiunile care le detinem. Actionarul majoritar a hotarat la AGA ca RAFO sa fie societate închisa!?!?!?!?!
  Societarea trebuia sa faca Oferta Publica de Preluare a tuturor actiunilor dupa care putea sa decida ca societatea sa fie ” închisa” !!!!!
  Autoritatea de Supraveghere Financiară ( ASF) ce pazeste?
  Dorinta mea este ca RAFO sa se tranzactioneze pe BURSA . De peste un an s-a retras RAFO de la tranzactionare si nu am mai investit pe bursa : ”Daca RAFO nu mai e, pentru mine NIMIC nu mai e ! ”. Culmea este ca in ultimile sedinte de tranzactionare de anul trecut, RAFO a inceput sa creasca SPECTACULOS iar societatea a decis sa fie ” închisa” !
  ASF ce faceti?

 2. Rafo trebuie sa devina obiectiv strategic pt industria petroliera si jud Bacau. Aceasta este aproape de cel mai importanta zona de extractie a petrolului de la noi adica orasul Moinesti. Zilnic petrolul extras din aceasta zona pleca incarcat in garnitură de vagoane-cisternă pt rafinare la sute de km spre Ploiesti cu costruri aferente. Este in avantajul tuturor rafinarea petrolului extras din zona Moinesti la doar 50 de km in rafinaria Rafo.

 3. Daca salariatii s-au multumit sa primeasca salariile de la alti rusi (Lukoil), timp de 8 ani de zile sa taie frunze la caini, pentru a putea fi scosi de pe piata cu timpul !

LĂSAȚI UN MESAJ