Atmosfera deosebita în Amfiteatrul Colegiului „N.V. Karpen”, care a devenit joi, 1 octombrie, de la ora 17.00, sala de „Dans poetic”. În pasi de vals si de tango, s-a trait iubirea, copilaria, regretul, pasiunea si viata, la lansarea volumului de poezie „Dans poetic” a Vioricai Baluta, fosta eleva a liceului.

Peste 100 de persoane, scriitori, oameni de culturea ai urbei bacauane, profesori dar si elevi au fost prezenti la aceasta lansare. „Poezia Vioricai Baluta ofera dragoste si lumina. Trebuie doar citita în liniste, cu inima, ca sa-i surprinzi stralucirea. Si vorbesc aici despre stralucirea cu mintea unui bob de roua care este deseori mic, infim, discret, dar care poate purta în el un întreg univers”, a declarat Tincuta Horonceanu Bernevic, membra a Uniunii Scriitorilor din România-filiala Bacau, prezenta la eveniment. „Mi-ati facut aceasta zi foarte frumoasa, este ca o cununie a mea cu scrisul, este cea mai frumoasa sarbatoare din viata mea. Multumesc Cerului, multumesc parintilor,multumesc voua! Ma simt ca la Oscar”, a declarat profund emotionata Viorica Baluta.

„Dans poetic” te invita la meditatie, te obliga să tii pasul cu viata, realitatea dar te îndeamna sa si simti iubirea, frumosul si sa nu uiti copilaria si trecutul. „Cititorul descopera astfel ca doar prin dans si poezie viata curge, tensiunea ielelor se dezlantuie, sufletul liric se dezgoleste si seduce”, spune în prefata cartii scriitoarea Iuliana Clima-Caraghin. Volumul „Dans poetic” a aparut la editura Rovimed iar poeziile sunt dedicate mamei autoarei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ