Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecinţelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău acţionează permanent pentru salvarea de vieţi şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie şi pun în pericol traficul rutier.

La data de 21 noiembrie a.c în jurul orei 02.30, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, aflată în serviciul de patrulare pe strada Energiei din Bacău, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 48 de ani, din Bacău.
Acesta emana halenă alcoolică și în urma testării sale cu aparatul etilotest a rezultat concentrația 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 05.00, polițiștii oneșteni au depistat, pe strada Mercur din localitate, un oneștean de 50 de ani, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt penru care a fost condus la Spitalul Oneşti, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârțirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice !

Pe lângă posibilitatea implicării într-un accident rutier cu consecinţe grave asupra dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice v-ar putea aduce şi o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani, prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, aceeaşi pedeapsă de la 1 la 5 ani închisoare este prevăzută de lege şi pentru cei care refuză sau se sustrag de la prelevarea mostrelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ